Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvětrání sklepa

Od: milan1978 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

provedl jsme ve sklepě výměnu shnilého okna, za nové plastové.

Nyní jsem zjistil je okno zcele orosené.

Ve sklepě nikdy nebylo odvětrání, v zimě byla teplota ideální +8°C., brambory vydržely až do léta.

Prosím jaké je správné řešení klima sklepa, ...(odvětrání, rekuperace, ...) nebo zcela bez odvětrání a občas otevřít okno, ...

Děkuji za rady, zkušenosti, názory.

Milan

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, ideální je, aby vzduch neustále proudil a nemusí to byt vyloženě průvan. Jak to technicky zajistíte je už na Vás. Zdravím!
P.S. U nas se sklepní okénko zcela nezaviralo ani přes zimu a mráz se do sklepa nedostal.

hodnocení

3x
Staré, netěsné okno bylo zárukou větrání. Nic moc velkého, ale stačilo to.
Teď je sklep uzavřený, tudíž stoupá vlhkost a ta se sráží na chladných plochách. Třeba na okně.
Takže je potřeba alespoň minimální větrání zase obnovit.
milan1978
hodnocení

S otevřenou mikroventilací u nového okna počítám. Jde mi spíše o to, zda mám do sklepa přivést "spodní a v druhém rohu horní" otvor s KG trubkou a mřížkou a vytvořit tím provětrání. Ale nevím zda je to správné řešení. Abych nennaděl víc škody jak užitku.

Díky Milan

Ač si o mikroventilaci myslím své a není to vůbec nic pěkného, tak v tomto případě bych ji vyzkoušel. Pokud by stačila, tak dobrý, jinak by se muselo buď otvírat okno, nebo to nechat na ventilačku a v nouzi nejvyšší udělat křížem do sklepa díry.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]