Nejste přihlášen/a.
No , pokud to odcizíte sám a vznikne škoda velkého rozsahu, tipl bych to tak do desítky natvrdo. Pokud to koupíte, asi záleží na lokalitě. Letos v létě to bylo kolem dvou stovek za kubík... Vyplatí se oproti dovozu? Mně ne. Než bych to zpracoval, půjdu radši do práce a vydělám si dvakrát více, než kolik zaplatím za hotové nakrácené dřevo. Letos jsem to počítal.
Jistěže. Ale občas ta autoprava textu pobaví a já chytám na drc...
Kdysi jsem dělal dřevo tímto způsobem.Uprosil lesníka,aby mi přidělil nísto pro samotěžbu.Většinou to bylo daleko,takže nutnost starého auta,kde bylo jedno,jestli něco cestou na místo v lese ohnu,odřu a nebo minimálně zašpiním.Muselo se to udělat v daném termínu.Prostě práce a práce.A pokud šlo o prořezávku,tak to bylo dřevo malého průměru a samá větev a roští.všechno pokácet stíhnout ručo fučo na hromadu a uklidit.No a teď přišlo to nejhlavnější sehnat dopravu dřeva z lesa domů.problém a hlavně cena dopravy se rovnala ceně dřeva a opět se to muselo ručo fučo naložit na vlečku.
Takže nevím,co bude a jak vyjdou peníze.Ale teď to řeším tak,že si objednám víc uhlí,který má větší výhřevnost a složí mi to až k baráku a na roztop si objednám dřevěný odřezky z nedaleké pily.A je to sice dražší,ale mám klid.
U nás na vesnici /podhůří Šumavy/ je také dřeva hodně. Až ho nikdo nechce k samovýrobě ani zadarmo. Ve svém lese nabízím zdarma možnost těžby souší a vývratů. Sám tolik dřeva nepotřebuji a síly také s věkem ubývají. Jde o vyklizení souší, vývratů a provedení probírky. Smrk, jedle, borovice, bříza, olše a osika. Různé tloušťky, na nabídku nikdo nereaguje. Tak to tam postupně hnije a "hnojí les". Zadat to firmě se nevyplatí, výkupní cena toho dříví nezaplatí náklady na těžbu a odvoz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.