Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napouštění pračky - ventil protéká

Od: maxey odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

protéká mi voda z ventilku, na který je napojený přívod vody do pračky.

Snažím se to rozmontovat, ale nejde mi to. Na internetu jsem si našel, že se jedná o hadici s funkcí aquastop. Jenže jsem nikde nenašel, jak se to montuje na ten přívod vody, resp. jak se to odmontuje. Vím, že se má zmáčknout ta žlutá část, ale jinak mi to nejde nijak odšroubovat, protože se to celé protáčí a udržet horní část, abych vyšrouboval spodní, mi nejde.

Nevíte někdo jak na to?

Pak bych odmontoval ten ventilek v tom místě, kde to protéká. Snad tam bude potřeba vyměnit jen těsnění...

Díky!

Napouštění pračky - ventil protéká
Napouštění pračky - ventil protéká #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tohle je evidentně ventil, který pamatuje ještě Husáka. Tyto staré ventily měly něco jako zpěťák - což je to, kde vám to kape. Kažopádně bych to řešil výměnou celého ventilu za nový.

maxey
hodnocení

Ano, je to hodně starý byt...

Povolit mi to nejde, zkoušel jsem odmontovat ty dvě části v místě, kde to protéká a ani se to nehne. Nechci to nějak strhnout, dobrá zpráva je, že když kohoutek funguje, takže to neprotéká pořád.

Tak na to asi opravdu někoho zavolám, neznáte někdo někoho spolehlivého a kvalitního z Prahy 7?

Díky!

Ano, pracuji sice pro firmu z Prahy, ale v Praze neznám instalatéry *smich*

Nicméně výměna tohoto kohoutu je i pro hodinového manžela, nebo ochotného souseda záležitost na půlhodinu i s vypitím kafe

hodnocení

0x

To je ventil SAM Myjava se zpětnou klapkou. Je velice spolehlivý a snadno opravitelný. Zastavte vodu a hadici odšroubujte i s pochromovaným nátrubkem. Když nebudete mít tenký stranový klíč, tak ho obalte hadrem a sikovkami vyštoubujte z modré matice. Vnitřní díly zkontrolujte, případně vyčistěte od vodního kamene a vyměňnte těsnění, pokud bude potřeba. Nejdřív řádně utáhněte nátrubek, pak do něj lehce matici hadice. S velkou pravděpodobností ho máte teď jen povolený.

maxey
hodnocení

Díky za radu. Mně se to právě vůbec nedaří odmontovat. Když chci odšroubovat hadici (modrou část), tak se mi jednoduše protáčí a nic se neděje.

Zkoušel jsem odmontovat tu pochromovanou část hned nad hadicí (tam mi přijde, že je to udělané tak, aby to šlo uchytit do klíče), ale ten se ani nehne, ať tlačím, jak tlačím. Zkoušel jsem to trochu vyčistit, ale nepomohlo to.

Takže povolené to není, ale netěsní zpětný ventil. S opravou ani s vyšroubováním pochromovaného nátrubku problém nevidím. Chce to jen přesný klíč a větší sílu. Kdybyste se ale rozhodnul pro výměnu, tak větší problém bude s vyšroubováním nátrubku. Jestli to vidím správně, tak modrá matice je ze dvou dílů, které se protáčejí. To bude chtít chytit pevně, ale umělohmotný díl při tom nezdeformovat.

olinl
hodnocení

0x

Tenhle stařičký "kohoutek" mám u pračky také a slzí také v těch místech co popisuješ. Měl jsem to rozebrané, vyměnil jsem i to úzké O těsnění (kdo to takhle vymyslel, to je na Nobelovku za blbost..), ale díky tomu, že tu mosaz asi chlor obsažený ve vodě rozežírá, tak to už jde špatně utěsnit. Už mám zakoupen nový ventil, jen čekám kdy to bude slzet víc.. Jak píše rádce promon-vyměnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]