Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Termobox s Polystyrenu

Od: karlik odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, máte někdo zkušenost z termoboxem z polystyrenu? Můj požadavek,aby se tam vešlo 5 piv a třeba 2kg masa. Aby mi to všechno zůstalo v chladu cca 3 hod na přepravu. Poraďte mi aby to zase nebyl velký box, aby nezabral místo v kufru auta. Takovej akorát. Popř. Odkaz ,kde ho koupím a nebo objednám. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ty se tady ptáš a přitom sám nevíš co chceš.

Když do polystyrenové krabice dáš studené pivo, tak se jeho teplota bude postupně zvyšovat (ale protože je v polystyrenové krabici, tak se bude teplota zvyšovat velmi pomalu).

Když k tomu dáš ještě dvě kila masa z mrazáku, tak se teplota piva možná i sníží tím zmrazeným masem.

Když to maso a pivo bude mít stejnou teplotu, tak se všechno bude pomalu ohřívat na teplotu v autě (v kufru).

Když chceš aby něco vydrželo déle v chladnu, tak tam musíš vložit chladící sáčky nebo něco jiného vychlazeného v mrazáku.

Internet ti funguje, takže si vyhledej přepravní boxy podle velikosti (jaké ti budou vyhovovat) a pak si je třeba objednej. Nebo si projdi obchody ve tvém okolí a hledej, jestli ti některé zboží bude vyhovovat.

Já k tomu doplním, že když toto řešíme na dovolené, kde k tomu nemáme možnost vložit chladící kostky, nebo petku zmrzlé vody, tak přihodíme tu nejlevnější mraženou objemnějśí věc, kterou v obchodě mají, typicky pytlík mraženého špenátu.
Ale 3 hodiny v polystyrenovém boxu není nic. to se obsah ani v autě na slunku moc neohřeje.

hodnocení

3x

Termobox z cca 5cm polystyrenu udrží potraviny 3h v chladu naprosto v pohodě. Podmínkou je, aby box těsnil (vzduchotěsný) a k potravinám přihodit plastový pytlík s pár kostkami ledu.

hodnocení

2x

Všechno vychlaď a přidej k tomu dvě petlahve zmražený vody a vydrží ti to tam celej den. Ty petky s vodou před uzavřením víčkem a vložením do mrazáku trochu rukou zmáčkni. Led se roztahuje, tak proto.

Nebo se prodávají sáčky s kostkama ledu, naposled jsem je viděl v Lidlu. ale ty petlahve jsou to stejný.

jo vidím, že to s petkama psal už i @tomkk

hodnocení

1x

Pivo zabal vychlazené do mokrých novin a bude dlouho studené.

hodnocení

1x

Udělal jsem si v nimulosti z 2cm XPS do velké pap krabice (prostě krabice z polyše do kartonové krabice) , ještě k tomu zakoupil chladicí vložky.Levná (zadarmo) varianta chladáku do auta. Pokud dáte vše vychlazené a k tomu namražené vložky bude to ty 3 h stačit.POkud byste dal do takové krabice mražené maso vydrží betze stopy rozm,razení víc jak 6h.Ale díky osobní zkušenosti, kdy jsem si od rodičů vezl mražené (tu kuře, tu kus prasátka, králíka.. co mi máma dala, tedy dokud měli hospodářství a sourozenci navíc bydleli u rodičů) tak toto vydrželo v klidu cca 6h ve vlaku v cestovní tašce. zabalené do novin, preventivně v sólo kus igelit pytlíku a vše pak v igelitce mezi prádlem ! I v lletních horkých dnech.

hodnocení

0x

Vyberte si, v tom samem boxu mne zasílají akvarijni rybičky, a živočich přes chladnější počasí a zimu (takže opačně to bude fungovat taky)

obalove-materialy.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]