Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava korekčního strojku

Od: will odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
našel by se zde nějaký kutil, co by mi pomohl poradit, jak namotat zpět pásku na opravném strojku? Jedná se o opravný strojek Ergo Tape, který svou bílou páskou opraví špatně napsaný text.
Rozjel se mi, já ho rozdělal a nedaří se mi přijít na to jak tam byla provlečená páska.
Zkoušel jsem jí navléct zpátky a z druhé strany nalepit konec pásky na druhé prázdné kolečko, ale když ho složím a zkouším, roztrhne se mi páska, připadá mi, že to spodní kolečko je moc velké a páska se na něm pak navíjí rychleji a přetrhne se.
P.S. pro některé, vím že hodnota je 50Kč, ale chci tomu dát čas a spravit si to, prosím narážející otázky, kup si nový, vyhoď to, atd. nepotřebuji slyšet, tím mi nikdo nepomůže.
Děkuji

Oprava korekčního strojku
Oprava korekčního strojku #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

"...narážející otázky, kup si nový, vyhoď to, atd. nepotřebuji slyšet..."

V tom případě se asi budete mudet spokojit s mlčením... ;)

hodnocení

3x

Opravit to jde, pár jsem jich už dával do kupy, protože dcera z toho několikrát dokázala vytáhnout půlmetr té pásky. Ustřihl jsem to, na tu navíjecí cívku přilepil konec izolepou, Pak je třeba tu pásku správně promotat a třeba malým šroubováčkem přiměřeně. napnout To navíjecí kolečko se musí točit rychleji, aby stíhalo pásku namotávat, ale má takovou jednoduchou spojku, která té části kolečka s cívkou dovolí proklouznout, čímž se to neurve

will
hodnocení

Dobrý den, zkoušel jsem to zpátky provléknout a přilepil ten konec izolepou, ale vždy se mi to urvalo, netušíte kde je problém?

Je otázka, jestli tu pásku máte správně zavedenu, stejně tak je důležité respektovat směr otáčení navíjecí cívky.

Jinak by se to nemohlo utrhnout, ta navíjecí cívka je poháněna přes ozubení od odvíjecí cívky, ale je tam spojka (jak jsem psal) ta dovolí navíjecí cívce proklouznout a tudíž pak spíše jen udržuje korekční pásku mírně napnutou, než aby to něco utrhlo. Ta spojka je funkční?

will
hodnocení

Já doprostřed toho kolečka kápnul lepidlo, tím jsem tu spojku asi vyrušil, že?
Myslel jsem, že se to nesmí protáčet.

To právě byla chyba. Ta spojka je tam proto, že používáním se zmenšuje průměr odvíjecí cívky a naopak narůstá průměr cívky navíjecí. Neboli jinak řečeno - mění se otáčky cívek, proto je ta spojka nutná a musí být funkční, pokud to má fungovat

will
hodnocení

Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem navíjecí cívku nepoužil a vždy když pásek trochu odvinu, zastřihnu ho a mohu pásku ještě používat.
Nebo by to šlo ještě jinak vyřešit?
Děkuji

fandaporadny
hodnocení

2x

zdravím, asi máte pásku vedenou špatně. třeba pomůže náhled, vede to tou širokou dráhou a páska je trochu přetočená

Oprava korekčního strojku #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]