Dobrý den, Lze použít potěrový beton B25 na tloušťku až 30cm? Chystám se z něho dělat venkovní schody. Samozřejmě dobře armované. Neřeším finanční stránku, že to bude trochu dražší. Ale výrobce uvádí 10-50mm, což se mi zdá jen jako myšlenka, že na větší rozměry se nedoporučuje kvůli nákladnosti. Děkuji
Nemám ho zadarmo, ale chci, aby schody byly pěkné hladké... Bojím se, že když vezmu hrubší, nezvládnu je tak vyhladit. Zhutnit ho zhutním hodně, protože ho udělám hodně řídký.
Když bude hodně řídký, jak ho udržíte v jednotlivých stupních těch schodů? Budete dělat bednění i z horní strany stupně? Jinak vyteče.
re4zon
Cim ridsi beton, tim mene bude kvalitni. Beton se ma sypat, ne tect (specialni aplikace neresim). Min vody, trochu plastifikatoru a hutnit rucne po vrstvach. Vyhladit po zavadnuti. Naopak tekuty beton nejde dobre rucne vyhladit, protoze se trepe jak sulc a kdyz prestane, uz je pevny.
rozdíl mezi betonem a potěrem je ve frakci kameniva...já potěrem doplňoval mezeru u ostění po výměně vrať. Byly tam nějaky 3-4cm tloušťky. Nebylo to ideál, ale šlo to. Dělal jsem to dokonce B30, protože to bylo v garáži a zatím to drží...Když se to špatně zahladí tak pak bruskou to jde oleštit
Jestli jsou dost armované spíše "řidší" beton než hustý a spíše z betonárky -namíchají dle požadavků tedy třídu betonu jednotlivé frakce a množství vody. Pokud ale trváte na pytlové směsi,pak bych ne potěr, ale rovnou beton . Např Beton hrubý 30MPa od cemix (Beton C25/30 cemix 360 hrubý 25kg)
Jinak to že je povrch hladký-musí se pak tzv zagletovat-polít cem.kaší a ocelovým hladítkem (tzv šavlí) zagletovat nebo pak "pocukrovat" cementem a zase zagletovat (vyhladit-pak když se provede dobře je povrch odolný a hladký , čehož se bez zagletování moc nedosáhne.
Jestli se vám s potěrem dělá lépe, začal bych betonem a potěr bych dal jen 5cm nahoru. Ale myslím že i beton uděláte hladký. Hlavně to nepřehánět s vodou. Já osobně jsem potěr ani beton zatím nikdy vodou nekropil, vždy zakrývám igelitem a je to OK bez prasklin.
Děkuji vám. Udělám to teda tak, že udělám spodní většá polovinu schodu hrubým C25/30 a horní menší polovinu tím potěrákem a dám tam raději roxory. A snad to bude ok
Na závěr to dle rady tady popráším cementem a zahladím... Mohu ten cement trochu přidat taky do toho betonu pro větší pevnost?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.