Nejste přihlášen/a.
můj dotaz zní trochu obdobně jako té paní, bydlím v domě,který jsem zdědila po prarodičích,rodičích, moje máti mi ho přepsala a já se o ní starala až do smrti,jednu dobu jsem tu bydlela sama, protože dcera měla přítele,se kterým bydlela v bytě kousek ode mne, od přítele odešla a hledala si podnájem,ale vše bylo drahé a s malým dítětem by to nedala,tak jsem jí nabídla bydlení u mne,pomohla jsem jí zařídit první patro domu s tříletým synem,kterého má se ženatým člověkem,takže tu nějak fungujeme,můj otec na domě nic neudělal,spíše ho zajímaly výlety,a dcera mi řekla,že by dům chtěla,nebo aspon,že by tu chtěla bydlet,pořídila si ještě do bytu NO, takže ted je tu ovčák, nechci být zlá,také jsem měla ovčáka,ale respektovala mámu, když jsem tu bydlela jenom s mámou,zvládala jsem vše,práci,zahradu,vaření,máti,prostě vše,zvládám to dál,ale připadá mi,že mám min času,dceři vzali nyní peníze,které pobírala celou dobu,a ona si myslela,že to ještě dostane,dostane jen 1000 korun měsíčně a otec dítěte neplatí ani dítě nechce vidět,důvod je ten,že manželka je psychicky špatná a drží kasu,proto dcera už mu nechce o nic říkat,řekl jí,at jde na potrat,nešla,měla možnost jít na pracovní uřad a dostala by nějaké peníze z rodičovského přídavku asi 60 proc.nešla,chodí jen na brigádu sobota,neděle,někdy v týdnu jako servírka,pes tu dělá bordel,díry,hovna,když jí to neřeknu,tak to neuklidí,kotec mě stál 20 tis.,ted chci dělat topení,aby měl kluk pokojík s novým topením,to je 20 tis,,trubky olověné ve sklepě 27 tis.,to je to,co se neudělalo dřív,v tomto domě jsem makala od 8 let,všechno,včely,králici,slepice,holuby,a babička dělala slepicím pomyšlení,chleba ve vodě,šrot,zrní,to bylo dcera mi neřekla,že chce barák,ale já to cítím,nechci nic slibovat,kolikrát mi řekla,že tu nic nemá,vzpoměla jsem si na sebe,nikdy jsem mojí máti neřekla,já tu nic nemám a makala jsem dál,ale věděla jsem,že moje máti by nikam nešla a já bych jí nikdy nikam nedala,kdyby to šlo vrátím čas,d
Dcera není vůbec zodpovědná.Barák může chtít až po vaší smrti,nic nepřepisujte na ni v žádném případě, spláčete pak nad tím.Jste moc měkká,psa držte v kotci a ona ať s ním chodí na procházky a neničí vám dvorek a zahradu.Ona musí žádat soudní cestou výživné od otce ditěte,tlačte na ni,ať jde do zaměstnání,přispívá vám na chod domácnosti.Jestli ne,tak ji nepodporujte.Ona simusí vyběhat i různé podpory,aby finančně mohla nějak existovat,zatím ji nepodporujte,pokojík klukovi ano.
tato poradna je veřejná, dobrovolná a může sem napsat kdokoliv, kdykoliv a cokoliv, pokud neporušuje pravidla a pokud se vám to nelíbí, nemusíte se zde vůbec zdržovat,děkuji vám,d
@dada - dcera mi řekla,že by dům chtěla... dcera mi neřekla,že chce barák
Asi byste si měla udělat sama jasno - ostatně podle vašich předchozích dotazů o dům stál hlavně dcery partner.
Jinak pokud otec dítěte na něj neplatí, doporučuji okamžitě řešit soudní cestou. Má dera vůbec stanovené výživné?
nemá stanovené výživné, otec neplatí z důvodu soukromých,aby se to nedotklo jeho ženy,labilní.d
Tak ste sa vypisali zo svojej frustracie, prisernym sposobom z hladiska gramatiky, citat sa to neda. Vy musite radikalne zmenit svoj pristup k dcere a namiesto nezmyselneho pisania sem si spravit doma poriadok.
Este mam podozrenie, ze to je uz desiata repriza toho isteho pribehu.
kolikátá repríza to tady nikoho nezajímá, podstatný je obsah sdělení, vaše reprízy taky budou číst ostatní, i když je to třeba padesátá,je to poradna prosím a dobrovolná,d
Jenže pokud je to již moc- tá repríza otázky tak je vidět, že jste vůbec nic neudělala pro změnu stavu a hledáte nějaký "zázrak" - nějakou radu která mávnutím proutku situaci změní o 180°. Ale taková rada neexistuje - je nutné být nekompromisní vůči dceři která Vás citově a finančně vydírá. Dcera je dospělá a podle toho by se měla chovat a pokud popis jejího jednání odpovídá skutečnosti je nutné říci - prrrrr
Tak jste si tady postěžovala, poplakala si, možná už po několikáté /nemám čas hledat, jestli už někdy dříve/, a co chcete víc? Politovat? Radu jste tady dostala, tak podle ní věci zařiďte. Dceru v jejím jednání jen podporujete, tak proč by se starala, když jí takový život usnadňujete. Když jí přepíšete / = darujete/ barák, tak vás z něj vyžene případně ho prodá. Tak vyžeňte vy ji, určitě nájemní smlouvu nemá. Ať pozná, že život má i jiné těžkosti. Ale pokud jste paličatá a nechcete nic měnit, tak trpte a nestěžujte si. Ono se říká KOMU NENÍ RADY, TOMU NENÍ POMOCI !
vycházím z toho, že moje máma mi taky pomáhala a také jsme bydleli spolu v domě, dcera je vyučená servírka, kdyby chodila do práce, kdo by hlídal dítě, na krátký dlouhý týden, musela by si najít jinou práci,
Už jste tady několikrát psala, dostala jste spoustu rad a pořád nevíte kudy kam. Je to těžké, když jste tak nerozhodná.
beru to tak, že moje máti mě taky pomáhala, asi to tak mámy mají nastavené, akorát mě mrzí, že otec neplatí a ona se ho bojí dát k soudu, dříve platil jen dohodou, nemůžu jí poručit.d
Muzes - muzes ji vyhodit, pokud nebude přispívat na chod domácnosti!
At tahne na měsíc na ubytovnu / zaslal - ať si zkusí zač je toho loket! Tam ji v azylaku pomohou i s alimentama I s tom jak se o sebe postarat. Tím že při tvrdíš, taky můžeš nejvíc pomoct.
Dodělala dcera ucnak nebo školu, nebo je to ...?
A z ubytovny ji napis nájemní smlouvu a ještě ji zaplatí UP kauci (přechod z ubytovny do najmu) a dostane príspêvek na bydlení (tedy když to uděláte šikovně).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.