Nejste přihlášen/a.
Dobry den
mam novou indukcni desku na ktere si chci udelat v moka konvicce kavu ale kdyz ji dam na varnou desku tak se mi nespusti ohrev desky protoze konvicka zabira malou plochu.
Toto je ta deska: datart.cz/...
Prosim o radu. predem dekuji
Na tyto ,,adaptéry´´ velikýho bacha a určitě nekupovat !
Problém je v tom, že je to v podstatě jen kus železa, který se musí rozhicovat natolik, aby se ta konvička vůbec zahřála, tudíž to jede na daleko vyšší teplotě, než je dno hrnce určeného na indukci. Což má za následek poškození indukční desky, řešil jsem to několikrát, výrobce desek poškození teplem vylučuje ze záruky ( mají uvnitř na to indikační pečeť) krom toh jsem viděl dvě indukční desky normálně prasklé vlivem podobných adaptérů.
Má rada - konvičku opatně uchopte, otevřte odpaďák a konvičku do něj umístěte.
Poté zakupte konvičku na indukci určenou - třeba
Ano, je to otázka vynaložených pár stovek, ale uvědomte si, že indukční deska stojí řádově víc. Ostatně - i kdyby nějakou chvíli vydržela, stejně Vás ten adaptér přijde draho, protože tím jde do kopru efektivita indukčního ohřevu, jelikož přestup tepla z adaptéru na konev je o velkých tepelných ztrátách.
Něco podobného umí i hliníkové nádobí s nalisovaným děrovaným železným plechem. Já to viděl u značky Tefal. Rozdílný součinitel roztažnosti a mytí v myčce po čase způsobí místní odtržení toho železného plechu. A odtržení znamená podstatné zhoršení přestupu tepla. A to způsobí přehřátí toho plechu. Na vlastní oči jsem viděl, že žlutě svítil. Naštěstí jsem zasáhnul před poškozením skla. Zbyl na něm jen duhový obraz toho kusu děrovaného plechu.
moje skusenosti..., niekedy aj nerez,co je nemagneticky,pracuje dobre na indukcii,...
napr.tenke hrnceky,ci misky podobne ako pre psa
a naopak panvica s keramickym povrchom z kauflandu,kde bolo uvedene,ze aj pre indukciu,nefungovala
ci je magneticka,som neskusal,potom som pouzival ine
a raz som dal do kastrolika vodu a hlinikovu moka kanvicu,ale akosi som sa nedockal varu vody v tej kanvici
pouzivam obcas aj liatinovu platnu z plyn.sporaku ,ale tymi vystupkami dole,ale nikdy na max,...teplotu,mam skor na pomale prazenie,lebo varic cykluje a obcas aj spali nieco,...
samozrejme ze prestup tepla je horsi
a za tych par rokov sa indukcia zatial neposkodila,...a parkrat som aj robil na platni v hlinikovej moka kanvici,neskor uz rozne elektricke kavovary,ap...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.