Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepidlo na polystyren nebo tmel

Od: tm odpovědí: 3 změna:

Mám dotaz: Po výměně oken nemám ještě na chatě v interiéru zapravené okolí oken (letos a v zimě to už asi nedám). U dvou oken jsem alespoň z vnitřní strany seřízl nadbytečnou pěnu a aby nedocházelo k degradaci pěny, potřel jsem ji zbytkem lepidla ( hornbach.cz/... kterým jsem lepil polystyrenové kazety. Do 24h to krásně ztvrdlo. Bohužel mi vyšlo jen na dvě okna. Mám doma ještě různé vyrovnávací tmely (odkaz níže). Myslíte, že by bylo možné provizorně potřít montážní pěnu tímto tmelem - resp. jde mi o to, jestli se tmel, určený na zdivo, na montážní pěnu chytne nebo nikoliv. Ano, je to zbytečná práce... ale když jsem viděl, jak rychle zvětrala pěna z venkovní strany... Toto je provizorní rychlovka, která snad nebude proti ničemu.

Tmely:

hornbach.cz/...

hornbach.cz/...

Děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Klidně stačí vodou ředitelná barva.

I ty Vaše tmely můžete použít do příštího roku.

hodnocení

0x

PU pěna nesnáší povětrnost, především přímé sluneční světlo. V interiéru pěna vydrží mnohem déle, do příštího roku 100%, takže zbytečná práce.

jj degraduji ji UV záření.Ale přes zimu by tomu moc ani venku nestalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapravení oken

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]