Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny poradce,
dostal jsem nápad ohledně ulehčení zatápění v kotli na tuhá paliva. Jelikož se zatápí denně a topí se převážně uhlím tak jsem přemýšlel jak si ulehčit práci. Spotřebuji dost pepa a tříšek abych uhlí podpálil bez zbytečného kouře z komínu. Viděl jsem v jednom videu
Díky za odpovědi.
Než som mal kotol na tuhé palivo,kde sa nakladalo z hora som mal jednoduchý a lacný systém zatopenia. Hodil som jedno suché poleno naspod potom som zobral 3 triesky omotal kúskom starej handry,kde koniec som zaklinil pomedzi triesky. Vo vedre som mal trochu nafty,kde som tú handru namáčal a nad zásobnikom podpálil a hodil do vnútra. nahádzal som pár štiepok a drevo a zatvoril dvierka. Za chvíľu priložil drevo a uhlie. Dva litre nafty máte na celú zimu a ešte sa možno aj zvýši. Nafta nevybuchuje, ale len sa vznieti pri podpaľovaní,tak je to relatívne bezpečné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.