Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kartuše od plynového hořáku

Od: glorias odpovědí: 1 změna:

Zdravím všechny poradce,

dostal jsem nápad ohledně ulehčení zatápění v kotli na tuhá paliva. Jelikož se zatápí denně a topí se převážně uhlím tak jsem přemýšlel jak si ulehčit práci. Spotřebuji dost pepa a tříšek abych uhlí podpálil bez zbytečného kouře z komínu. Viděl jsem v jednom videu

Z kotelny: Jak zatopit v kotli s horním plněním - YouTube :v čase 2:35 jak zatápí takovým plynovým hořákem. Ale mám otázku ohledně bezpečnosti, ať už při používání a hlavně skladování takového hořáku s kartuší ve sklepě, když v kartuši je propanbutan který se prý drží při zemi. Přeci jenom na hořáku může být závada a plyn by mohl pomalu unikat. Používá někdo takový způsob? Co by se mohlo stát když by unikl plyn z kartuše 220g?

Díky za odpovědi.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Než som mal kotol na tuhé palivo,kde sa nakladalo z hora som mal jednoduchý a lacný systém zatopenia. Hodil som jedno suché poleno naspod potom som zobral 3 triesky omotal kúskom starej handry,kde koniec som zaklinil pomedzi triesky. Vo vedre som mal trochu nafty,kde som tú handru namáčal a nad zásobnikom podpálil a hodil do vnútra. nahádzal som pár štiepok a drevo a zatvoril dvierka. Za chvíľu priložil drevo a uhlie. Dva litre nafty máte na celú zimu a ešte sa možno aj zvýši. Nafta nevybuchuje, ale len sa vznieti pri podpaľovaní,tak je to relatívne bezpečné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]