Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vyčistit indukční desku

Od: wuxia odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

prosím o radu, nemá někdo tip na to, čím nebo jak vyčistit zaschlou a silně odolnou nečistotu na indukční desce? Zkoušel jsem všechno možný, nějaký čistič z DM, dál citron, jedlou sodu, ocet, všechno marno. Stávkuje to a nevyčistil jsem ani kousek. Nevyzkoušel jsem teda zatím škrabku na indukci, té se trochu bojím, radši bych to zkusil něčím fakt účinným vyčistit nez začít škrabat. Díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak potom zkuste nějaký sprej na čištění pečící trouby, ale nemám vyzkoušené. Používám na připálené věci škrabku zcela bez problému.

jachym
hodnocení

2x
Já svojí desku stříkám nějakým sprejem na připáleniny a pak nechám třeba přes noc odmočit. Potom na to používám zednickou stěrku co nemá ostré rohy, zatím jsem ji neodřel. Drátěnku nebo nůž určitě ne. Ta deska už je starší a jsou na ní takové bílé skvrny, ale vaření to už nevadí a nemyslím si že vypadá špinavě (jen použitě).

raton*
hodnocení

0x

deska je skleněná, (tvrdost 5-6 ) hliník, měď a většina kovů jí nepoškrábe... Takže spíš než jinou chemií bych zkusil přidat na síle a použít škrabku, příbor, minci, drátěnku...

Velmi zla rada, staci si precitat, co vsetko zakazuje vyrobca. Okrem ineho drotenku ...

wuxia
hodnocení

Díky, tak tu škkrabku vyzkouším, snad to povolí. Jinak už fakt nevím...

Je rozdiel cistit spalene cukry a skroby alebo tuk. Podla toho by som volil cistic. Nieco penove, co tam vydrzi nastriekane posobit dlhsiu dobu.

wuxia
hodnocení

Díky, po něčem pěnovém se poohlídnu. To co mám doma je jen nějakej krém, kterej to má vyčistit, ale i když jsem ho nechal na desce delší dobu, neudělal s tím nic. Sice ji hezky vyleštil, ale zaschlej flek nepustil ani omylem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]