Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dým z komínu se vrací do druhého průduchu?

Od: lukinko odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Potřeboval bych poradit.

Mám zděný komín s 2 průduchy. 1. průduch je z nerezové vložky prům.180mm zapojený na kotel kde topím a 2. průduch je ze šamotek prům. 160mm zapojený na krbová kamna v obýváku. a problém je takový, né vždycky ale někdy se stane že přes krb jde cítit dým něky míň někdy více.(dneska to fakt smrdělo a dým bylo v mistosti vidět a u kamen to smrdělo nejvíc. co s tím?

komín je 8m vysoký a kotel a kamna jsou zapojeny ve stejných výškach.

Mockrát děkuji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

To vyzera na nasavanie dymu z komina (na streche su vyduchy vedla seba) cez krb do miestnosti. Obrateny tah, ked nekurite v krbe, hladaj by som pricinu v nedostatocnom privode vzduchu ku kotlu. Dalsia moznost je napriklad kuchynsky digestor, ked neotvorite okno aspon na vetracku, taha vzduch cez komin.

zaseja

Ještě si zapoměl na ventilátor na wc

lukinko
hodnocení

Ty brďo! to mě nedošlo, máte pravdu! je to digestořem! Při výběru digestoře jsem si dal záležet, aby byl dost výkonný a vzpomínám, že když jsme ho neměli, tak problém nebyl. mockrát děkuji!

lukinko
hodnocení

Ještě se chci zeptat, pomohlo by komín od kotle zvednout cca o 20cm max 30cm?

Ne, pomohlo by při chodu digestoře mít otevřené okno.
Máte utěsněný barák a místo nejmenšího odporu pro přívod vzduchu je teď komín. Při vaření si na ventilačku otevřete okno v kuchyni a je po problému.

lukinko
hodnocení

nebo asi lepší bude mít otevřenou tu ventilačku co?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]