Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Objimka e27 vypínač

Od: pepikh odpovědí: 20 změna:

Zdravím, mám stojací lampu s objímkou E27, která nemá vypínač, je přímo do zásuvky. Konstrukce nelze rozebrat, vše je napevno včetně objímky. Potřebuju udělat vypínač, samozřejmě se nabízí udělat ho na kabelu, to není problém, ale k vypínači nebude dobrý přístup. Chtěl bych dát šňůrkový vypínač do stínítka, ale potřeboval bych nějakou redukci nebo adaptér do objímky E27, případně s redukcí na E14, na který bych vypínač připojil. Dělá se něco? Nenapadá vás nějaké řešení?

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Nebylo by řešení použít žárovku s ovladačem?

lidl.cz/...

pepikh
hodnocení

No, řešení to je, ale cvakací vypínač by byl šikovnější, byl by po ruce (lampa je u gauče).

olinl
hodnocení

3x

Ve tvém případě by bylo nejlepší koupit přímo lampu se šňůrkovým vypínačem ve stínítku. Šlo by použít i tento vypínačostmívač Ehmann 2160c0709 /... . "Něco"(jako zlodějka) vypínaného z Číny 1ks E27 Šroub drž/... nebo žárovka na tlesknutí LED žárovka se zv/... LED žárovka se zv/...

Volil bych Ehmann 2160c0709...až na tu cenu...ale při dnešní inflaci to není tak zlé...

@nonek 1500kč?

Za ty prachy má lampiček s vypínačem a dokonce i LEDkou několik.

Za ty prachy má pouze desetinu lampy...*smich*

15 klacků a vypínač nevidím :-D

Četl jsem ten @Ehmann až do konce...
Šňůrový stmívač LED bílá
Zasadí se do zásuvky před kabel od lampy, u které chcete tlumit světlo. Lampa se zapne a vypne posuvným vypínačem umístěným na mezičlánku a otáčivým válcem lze pak světlo plynule tlumit.
pepikh
hodnocení

Kdybych potřeboval koupit novou lampu, tak ji najdu a neptám se.

Stávající lampa je pěkná, vyhovuje, jde jen o vypínač.

pepikh
hodnocení

No, řešení to je, ale cvakací vypínač by byl šikovnější, byl by po ruce (lampa je u gauče). Myslel jsem nějaký adaptér nebo redukci, který by se našrouboval do závitu E27 a ze které vedou kontakty...

hodnocení

0x

Doma nemate sancu spravit to bezpecne.

hodnocení

0x

Z dotazu je patrné, že o tom nemáš páru, tak to nech na odborníkovi. S objímkou si nehraj.

pepikh
hodnocení

Aha. A odborník udělá abraka dabra, ne?

Rozřezat lampu pilkou není řešení. Hledám řešení, kdy našroubuju do patice E27 nějaký adaptér a díky němu vyřeším i vypínač. Na to nemusím být odborník.

Do objímky žádný adaptér nepatří.

jano123

Odborník inžinier to nemusí byť, ani CsC, ale aspoň, kto sa trošku tomu rozumie,

chcete robiť "akcie" s objímkou, asi Ste trošku pozabudli že je tam napatie,

ktoré v lepšom prípade trošku potrasie...*alene*

hodnocení

0x

Objímka s vypínačem tahovým, otočným nebo kolébkovým se dá koupit. Bude to chtít déle hledat.
elektro-svitidla.com/...
Bylo by dobré vědět, jak vypadá držák objímky, jestli by se na něj nedal připevnit tahový vypínač.
ledme.cz/...
gme.cz/...

on asi chce tahový vypínač, který by měl na obou stranách E27, aby nemusel nic vymejšlet a přestavovat.

pepikh
hodnocení

Objímka E27 kovová s tahovým vypínačem

Ano, to by bylo přesně ono, ale mají prodej ukončen.:(

Tím, že se nedostanu ke kontaktům ani drátům, tak se musím napojit na kontakty objímky...

ml1

Já bych zůstal u té žárovky na IR ovládání, je to levné řešení, jestli poskytované světlo vyhovuje, tak nevidím problém. Lepší by byla bílá, RGB je zbytečné, ale je moderní, tak se to dělá. A s nějakým arduinem neni problém udělat klon vysílače ovládaný vypínačem.

Kovové objímky jsou už dávno zakázané, ale dělají se i z porcelánu nebo bakelitu (případně ABS) a s těmi by problém být nemusel. Bohužel to nemůžu najít, ale vím, že jsem to někde viděl (i na regále v obchodě), ale nikdy jsem to nepotřeboval. Výměna objímky je sice už zásah do svítidla (měl by jej provádět výhradně elektrikář), ale co se dá dělat, když si to někdo vezme na triko.

Nějaký ten mezikus s vypínačem by se taky mohl sehnat v prodejnách čínského zboží. Už několik let mám třeba mezikus s PIR čidlem (spíná pohybem) něco jako toto c1.neweggimages.com/... , proč by nemohl existovat mezikus s vypínačem. No když jsem u toho hledání, zkouším duckduckgo.com/... a na výběr je toho dost (mačkací, kolébkové i otočné, na šňůrkový jsem nenarazil), jen o bezpečnosti některých kousků pochybuju. Je otázkou, co z toho půjde sehnat v čechách.

Že by stojací lampa nešla rozebrat, to se mi nezdá. Spíš bych měl strach o následné složení - při rozebírání se musí rozlepit nějaký ten spoj (dělal jsem to vícekrát), při skládání se pak musí zase slepit. Ale to záleží na konkrétním kousku. Ale pokud to není nezbytné, tak bych se rozebírání lampy vyhnul.

Objimka e27 vypínač

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]