Nejste přihlášen/a.
Hezký večer, chtěl bych znát názor zkušenějších praktiků. Jsou tzv. precizní patice na integrované obvody opravdu lepší, než ty obyčejné (pro ilustraci přikládám obrázek)? Zřejmě podle názvu "precizní" a zároveň jejich vyšší ceny by tomu tak mělo být, ale nemám právě osobní zkušenosti. Proto děkuji za Vaše postřehy s jejich používáním.
Děkuji za radu. A nevíte náhodou, jak je to u těch precizních patic řešeno uvnitř jednotlivých pinů? Přece jen jsou vývody IO ploché, tak přemýšlím nad tím, jak je řešený dotyk v těch paticích. Na pohled jsou sice otvory kulaté, ale uvnitř zřejmě budou ze stran nějaké ploché pružné kontakty, že?
Dám ruku do ohně za to, že tam jsou jen přesné otvory a vývody se vytvarují přesně na stěnu trubičky. Také jsem to ve své době řešil... Výhodou je spolehlivost, nevýhodou (tedy u mě moje zkušenost) je špátné vkládání a vytahování... Vkládá se velkou silou a vývody se mají snahu deformovat , ale může jít samozřejmě o individuální součástky kde i vývody mohou být vyrobeny v určité toleranci... Chce to si to zkusit...
Jak píše @tomkk, ty vlevo opravdu oxidují a zlobí. Ta s kulatými otvory (nejlépe pozlacená) je určitě to menší zlo. Nejlepší bývaly ty na fotce. Záleží jaký počet sháníte a dají se sehnat na Aukru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.