Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kombucha- násada

Od: afa odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám možná hloupý dotaz, ale chtěl bych se zeptat, zda-li vadí, když se násada kombuchy ve sklenici potopí na dno. Všude píší, že se má fungus položit na hladinu... Jak pokládám, tak pokládám, vždycky se utopí...

Děkuji za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ja si myslim, v domacich podmienkach neviete garantovat spravne zlozenie bakterii / plesni v nadobe, ani zamedzit kontaminacii. Pokojne mozete konzumovat nejake plesnove toxiny a nicit si pecen.

hodnocení

0x

Na dně je pořád? Ani druhý třetí den nevyplave? Jenom vím, že se v místnosti nesmí kouřit. Plavala mi vždy na hladině a rostla tak, že se tlačila z třílitrovky, jakoby chtěla utéct.

Ještě jsem zapomněla podotknout, že na ni nesmíte používat kovové nástroje.

afa
hodnocení

No, u dna se drží pořád. V pátek jsem ji naložil a od té doby se drží při dně. Na stránkách jsem se dočetl, že to nevadí, a že po pár dnech vyplave. No, uvidím, ale nějak se jí nechce.

Poptala jsem se ještě kamaráda, který ji pěstuje. U dna zůstane stará násada a nová vám začně růst nahoře. Až nová naroste, můžete tu starou ode dna dát třeba na kompost.

afa
hodnocení

Děkuji za odpověď. V průběhu dne snad kombucha, jakoby vyslyšela mé starosti, chtíc mi udělat radost, vyplavala na hladinu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]