Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Otáčet sklenice při zavařování ovoce?

Od: edudant odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, chci se zeptat, zda je nutné otáčet sklenice při zavařování ovoce po vyjmutí z hrnce dnem vzhůru a jestli ano, tak proč? Díky za odpovědi.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x

Pokud jsou při zavařování skelnice zcela ponořené ve vodě, tak je to zbytečné. Při dělání marmelády je to naopak nutné.

 

hodnocení

2x

Známá zaváří v hrnci, ve kterém nemá sklenice celé ponořené, takže je po vyndání obrací, aby se víčko vysterilizovalo a dobře přichytilo (změkne gumové těsnění ve víčku a kopíruje skleněnou dosedací plochu). Také je to vhodné při zaváření džemu, kdy se horký džem nalévá do sklenic a zavírá víčkem. Pokud máte sklenice celé ponořené, tak to nutné není, ale nic se tím nezkazí.

edudant
hodnocení

Moc děkuji za odpovědi a přeji krásný víkend.

 

hodnocení

1x

Ano je to nutné, protože se to praxí ověřilo. A praxe říká, že se tím ověří, zda-li je víčko těsné. Pokud není, tekutý obsah vyteče

Taky vždycky otáčím. Jinak by se víčka nemusela chytnout.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]