Nejste přihlášen/a.
Pokud jsou při zavařování skelnice zcela ponořené ve vodě, tak je to zbytečné. Při dělání marmelády je to naopak nutné.
Známá zaváří v hrnci, ve kterém nemá sklenice celé ponořené, takže je po vyndání obrací, aby se víčko vysterilizovalo a dobře přichytilo (změkne gumové těsnění ve víčku a kopíruje skleněnou dosedací plochu). Také je to vhodné při zaváření džemu, kdy se horký džem nalévá do sklenic a zavírá víčkem. Pokud máte sklenice celé ponořené, tak to nutné není, ale nic se tím nezkazí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.