Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napouštěcí ventil + plovák nefunguje

Od: maxey odpovědí: 9 změna:

Ahoj všem,

mám problém s napouštěcím ventilem a plovákem u starého kombi WC. Mechanismus je cca 1,5 roku nový (neinstaloval jsem ho já). Po návratu z dvoutýdenní dovolené se najednou plovák přestal "spínat", tj. nevypnul přívod vody a ta vesele přetékala. To už se loni stalo taky, mám za to, že to bylo tím, že byla nádrž dlouho bez vody (protože přítelkyně chce vždycky před odjezdem na letiště na WC a nenechá ho dopustit...) Loni ale stačilo při napouštění vody plovák manuálně "pošťouchnout" a začal normálně fungovat.

Letos ne.

Ať dělám co dělám, plovák prostě nevypne napouštěcí ventilek. Občas se mi manuálně podařilo ho dostat do správné polohy, ale v 95% případů prostě nefunguje. Myslel jsem si, že je problém v plováku, ale možná je problém spíš v tom napouštění. Trochu jsem ho rozebral (tu vrchní část) a vyčistil těsnění, ale nepomohlo to.

Nevíte někdo, jak se takovému typu říká, že bych si třeba někde našel nějaké plánky a podíval se, zda je vše tak, jak má? Nebo nemáte nějaký tip, čím by to mohlo být? ("Tenhle jsem měl taky a stačilo jenom...")
Zítra budu mít k dispozici lepší nářadí, tak to rozmontuju komplet celé a možná to prostě zanesu do instalatérských potřeb a koupím to nové. Ale nechce se mi to měnit celé, pokud by stačilo vyměnit jenom jednu část.

Díky!

Napouštěcí ventil + plovák nefunguje
Napouštěcí ventil + plovák nefunguje #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Vymente napousteci ventil a dejte novy napoustak Alcaplast. triker.cz/... Tento je spolehlivy. Preventivne vymente i privodni hadicku k napoustaku, at se nevytopite.

hodnocení

1x

Tenhle ventil se nevyplatí opravovat. Někdy ho sice stačí rozebrat a vyčistit (na to ani nepotřebujete žádné zvláštní nářadí), ale výsledek je nejistý. Nový stojí cca 180 Kč a výměna je otázkou pár minut.

Mimochodem - můžete použít jakýkoliv jiný ventil, který se tam vejde. A když do toho budete šťourat, vyměňte i tu přívodní hadičku.

Hadičku je nejlépe nahradit kovovým husím krkem z nerezu. Dnes dost drahé. Kdysi se dávaly měděné pochromované trubičky, lehce ohebné, jako samozřejmost a za pár kaček. Hadičky praskají a záplava v bytě není dobrá věc.

guma
hodnocení

1x

Jsou to všechno šunty, dlouho nevydrží. Vyšroubovat a vzít do obchodu a koupit podobný ze stejným připojovacím závitem.

Klidně tam dát jiný, tento jsem také měl a stál za houby.

hodnocení

0x

To je výrobek SAM Myjava už podle kulatého víčka s membránou.

Lze vyměnit membránu, vykoupat zbytek v horkém octu, ale lepší je vyměnit.

instarjbc.cz/...

hodnocení

0x

SAM Myjava - kdysi jsem měl a dával jsem pod víčko podložky na seřízení. Ručně jsem vystříhával plné kolečka různých tlouštěk/síly a zkoušel.

Problém je v užití nekvalitních plastů nebo jejich špatného vylisování (doby vychlazení ve formě ve vstřikovacích lisech na plasty). Časem dochází k deformacím tělesa a nefukčnosti. Platí v současnosti na téměř všechny levné plastové ventily do 300 Kč.

asd1
hodnocení

0x

Lacinej šunt = vyměnit za lepší..

Přívod - ty opletený hadičky rády praskaj, dop. vyměnit za něco spolehlivějšího, nerez vlnovec, PPR, měděná trubička apod.

maxey
hodnocení

0x

Díky všem za rady, vyměním to radši celé...

hodnocení

0x

To bývá někdy i tím, že je v systému hodně nečistot, např. při používání studniční vody ale i starého potrubí s kousky rzi,písku. Většinou se usadí někde na sítku. Dále to bývá tím, že se plovák cestou nahoru zasekne o stěnu nádržky. V neposlední řadě se podívejte,jak je napouštěcí ventil špatně vmontován do nádržky - patrně vůbec nedrží.Ta dotahovací matka má být pouze jedna a vně nádržky. Pokud vše selže, kupte nový ventil nestojí víc než 300 Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma plovák wc

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]