Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odolnost mrazáku proti hlodavcům

Od: gazda® odpovědí: 7 změna:
Uvažuji že bych umístil pultový mrazák do garáže. Našel jsem takový,který dle výrobce funguje až do -15 stupňů Celsia venkovní teploty. Mám ale obavy, že se do garáže dostane nějaká myš a že by se prokousala do toho mrazáku. Jak ten mrazák ochránit? Nebo mám zbytečné obavy?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Máme x let 2 staré pulťáky ve stodole a používáme je na skladování obilí. Myši ani potkani se do toho nedobývají. Jediné čeho bych se bál je, že v zimě když bude motor teplý si u něj myši udělají hnizdo. Nevím jak moc takový kompresor topí, jestli by to od toho pak nemohlo zahořet.
Zahořet ne, ale máte pravdu, hlodavci mohou ten zdroj tepla v zimě vyhledávat.

id
hodnocení

1x
Zbytečné obavy. Mám moc let v garáži mrazák. Na dvou místech granule pro hlodavce. Půl roku jsou netknuté, pak trochu zmizí a zase klídek. Myš se raději pustí do granulí než do plastového mrazáku.
id
Já mám spodek mrazáku z venku krytý plastovou deskou.

Myš prohryže pěnový nebo měkký tenký plast (PE, PP). Tvrdé typy plastů (PS, PET, PC, PVC, ABS...) neprohryže ani v tenčích vrstvách.

hodnocení

0x

Lednice a mrazáky se dělají co vím z kovového plechu, ten vybraný je z plastu? Teoreticky by myš mohla prohryzat nějaké plastové hadičky, pokud se v spodní části mrazáku nějaké vyskytují, ale co vím, tak tam jsou jen kovové trubičky, takže na rozhryzání zbývá jen přívodní šňůra, ale tohle spíš dělají kuny (a domácí králíčci).

hodnocení

Úplně přesně nevím. Naživo jsem mrazák zatím neviděl. Nevím jak by odolalo hlavně těsnění dveří a případné plastové díly.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]