Nejste přihlášen/a.
Máme stacionární plynový kotel "medvěd". V topné sezoně je zapnutý, ale často se stává, že pokud nějakou dobu netopí, např. z důvodu nastavení termostatu na nižší teplotu, při pokynu termostatu, že má začít topit, kotel zapálí, ale po chvíli plamen zhasne a na kotli naskočí porucha F1 - nepřítomnost plamene. Opravářem mi bylo řečeno, že je to vlhkostí ve sklepu. Mám dotaz. Lze nějakým zpusobem odstranit, aniž bychom byli fyziky přítomni u kotle? Jedná se o problém, když nejsme několik dní doma. Neexistuje nějaké řešení aby plamen při zapalování nezhasínal?
Z toho co popisujete to vypadá, že je problém v obvodu, který plamen hlídá (vyhodnotí, že plamen nehoří a proto uzavře plyn a hodí chybu). Třeba by stačilo jen vyměnit ionizační elektrodu, která je fyzicky v plameni a detekuje ho. Ale problém může být i ve vyhodnocovací elektronice.
samozřejmě i to by mohlo stačit, ale aspoň toho by si snad servisák všiml, že není tam, kde by být měla
Ze stejného důvodu nemá smysl jí měnit. Mechanická vada je vidět na první pohled, svod se dá změřit.
Ale mě ten popis přišel, Že ten kotel nezačne hořet, a není to spíš tím, že je zavzdušneny potrubí?
Můj kotel startuje třikrát, neboli třikrát zkusí zapálit plamen, než to vzdá chybou. Právě protože může být zavzdušneny potrubí...
No ale to by ten Servisák měl vědět, co se děje. Možná se jenom vymlouvá na vlhko kvůli tomu, aby nemusel něco řešit. A že ten kotel zkusí zapálit jenom jednou a hned to vzdá s chybou, to se mi taky nějak nezdá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.