Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na hmoždinku do sádroše

Od: hmozin odpovědí: 5 změna:

Tady máme tyto známé hmoždinky do sádroše. Jak ji správně zavrtat? Musí se na ni tlačit? Protože když na ni moc netlačím, tak spíš těmi svými závity ten sádroš rozfrézuje. Když na ni tlačím při zavrtávání, tak se sice zakousne, ale malilinko ten sádroš okolo "nadzvihne".

doplněno 11.10.22 14:44:

má to držet lustr, tak bych to raději obyčejným vrutem neřešil.

Vím, že jsou i jiné typy hmoždinek, ale jde mi o tu technologii zavrtání, jestli se má tlačit nebo ne

Jak na hmoždinku do sádroše

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Netlacit a dotahovat pomalu, pak to nadzvedava sadros. Na lustr pouzijte jine hmozdinky- padacky s lustr hakem. Obycejne svitidlo stropnici to udrzi, na dve pripadne tri hmozdinky. obi.cz/...

krtek6
hodnocení

0x

co to má držet a kde? strop nebo stěna? Většinou stačí obyčejný vrut...

krtek6
11.10.22 14:58
Jak na hmoždinku do sádroše #2

karel10
hodnocení

0x

Já jsem na závěsný lustr použil tuhle kotvu

bbtechnik.sk/...

Taky existuje varianta bez háčku ...:

eurointech.cz/...

S obojím mám dobré zkušenosti.

Pokud ale je ten lustr hodně težký tak musíte vrtat v místě kde jsou hliníkové profily aby to drželo ve zpevněném místě

hodnocení

0x

Tohle na lustr určitě ne. Raději něco takového:
izomat.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]