Dobrý den,udělal jsem betonový pult pod pergolou. Provázaný kari sítí a roxory. Kdy mohu oddělat vzpěry a bednění? Boky jsem oddělal asi za 3 dny a zbytek nevím. Jde mi o to,aby se třeba pult ještě neprověsil nebo se něco nestalo. Nyní je to 2 týdny. Použít cement 42,5.
Beton sice az za mesic dosahuje temer maximalni pevnosti, ale z 42,5r ma po tydnu uz 80%. Odsalovat opatrne klidne po trech dnech, nezatezovat dalsi tyden a plne zatizit az po mesici. Cekat mesic na odsalovani obycejneho pultu je hrozny overkill, nestavite prehradu..
Tak pokud tazatel myslí to co je na foto pak v tomto plně souhlasím! Pokud by šlo o překlady,-pak měsíc, pokud stropy - pak se mnohdy sundavá bednění i po delší době (zejména při více patrech, nebo se odšaluje ale zůstává třeba každá třetí-čtvrtá podpěra!)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.