Nejste přihlášen/a.
Hezký den všem,
chtěla jsem se zeptat, jak je to se státním příspěvkem na energie, nějak se v tom ztrácím. Sestra šla platit kartou zálohy na energie a v zákaznickém portálu jejího dodavatele měla napsáno, že má přeplatek 3500 Kč, což je příspěvek od státu. Nikam nemusela podávat žádost. Já jsem od svého dodavatele nic takového oznámeno nedostala, předpokládám, že se částka liší domácnost od domácnosti? Musím někde požádat nebo kde bych získala informace? Budu vděčná za každou radu, děkuji moc.
Dobrý den, o nic jsem nežádal a také jsem "dostal" 3.500,- Kč na jeden elektroměr a to od ČEZu. Částka má být všude stejná. Jste u ČEZu nebo jinde? Asi to přijde později, tak si to hlídejte. Zdravím!
Dostane to každý automaticky a nám ta informace utekla a zjistila jsem to vlastně náhodou, když jsme na inkasu neměli odečtenou částku na elektřinu. Myslela jsem, kdovíco se nestalo a co se kde popletlo, tak jsem psala na EON a tam mi to vysvětlili.
Jsem taky u Eonu a mam nainstalovanou Energie24. Zaregistrujte se tam a vse uvidite. Tam jsem prave zjistila, ze mi prispevek odectou v rijnove a listopadove zaloze.
Jsem též u Centropolu a také mi oznámily nové vysoké zálohy. Zároveň ve vyúčtování zrušily 10% slevu na 2roky jako dodatek ve smlouvě. Lhůta ukončení slevy měla končit 30.04.2022, podal jsem reklamaci. Následně mi zaslaly omluvu a stím, že Reklamace byla uznána a nastavili slevu 10 % řádně dle sjednání Smlouvy, a to do data 30.04.2023 Co se týče Vaší fixace musíte pročíst smlouvu a pokud jste v právu zaslat reklamaci, možná došlo jen k pochybení pokud reklamace u Centropolu nebude uznána a nesouhlasíte s vyřízením reklamace/stížnosti týkající se uzavření Smlouvy nebo plnění z této Smlouvy, jste oprávněna se obrátit v rámci mimosoudního řešení spotřebitelských sporů na Energetický regulační úřad (www.eru.cz, Masarykovo náměstí 5, 586 01 Jihlava).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.