Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém se sousedem, který koupil tento rok sousedící chalupu, která nemá vlastní studnu, ani septik.Na mém sousedícím pozemku je má studna i septik. Soused využívá oboje, bez jakéhokoli právního opodstatnění.Studna byla zřízená r.1964,ale do dnešního dne nebyla zkolaudovna.Soused si bez mého svolení dal do mé studny čerpadlo a tak čerpá vodu "na černo"- neleglně,aniž by platil vodné - stočné, natož nájemné a to jak z používání mé studny,nehledě na množství odčerpané vody. Je jasné, že rovněž tak využívá proti mé vůli můj septik, který se nachází též na mém pozemku. Odmítá jakoukoliv dohodu. Mám právo sousedovi stanovit nájemném a když ano, tak cca kolik. Děkujiza radu i odpověď.
Doporuceny list asi v tomto zneni :
vyzyvam vas na odstranenie technickych zariadeni zo studne / septiku na mojom pozemku v termine do XY. V opacnom pripade budu zariadenia demontovane odbornou firmou na vase naklady a zariadenie si mozete prebrat u mna garazi dna XY, kde bude uskladnene. Vydane vam bude proti uhrade za demontazne prace.
Nezlobte se, ale nechápu, jak to soused dokázal.
Čerpadlo do studny asi nenainstaloval za 15 minut, a do septiku se také nepřipojil "hned". To jste tomu nemohl zabránit?
Jakápak dohoda, vše odstranit a uvést do původního stavu. Když to neudělá on, udělejte to Vy.
Mimochodem, ten septik byste neměl používat již ani Vy.
Napadají mě dvě možnosti...
Buď to tak už bylo kdysi dávno (jak se to dělávalo, že se sousedi domluvili u piva) a sousední chalupa má nového majitele.
Nebo tazatel na chalupu jezdí jednou za uherský rok a soused toho prostě "využil".
@gotrekzagary: To je v podstatě jedno.. Ale tazatel reaguje tak, jako by se se zlodějem svého auta místo kriminálu chtěl domluvit na pronájmu, to mi hlava nebere.
Tak mu sračky vyhoď zpátky k němu a čerpadlo zmizí, až se po něm bude shánět tak se jen zeptej "vaše čerpadlo v mojí studni, to bych chtěl písemně"
Místo nájemnýho spíš náhrada škody např. vyvezení septiku - není problém prokázat že tam jsou jeho sr.
Podobným lidem se nesní nijak ustupovat, hned na začátku musí narazit, jinak mu brzy budeš dělat sluhu.
"Studna byla zřízená r.1964,ale do dnešního dne nebyla zkolaudovna. Mám právo sousedovi stanovit nájemné..."
Těžko můžete požadovat nájemné za studnu, která není 58 let zkoludovaná, takže v podstatě neexistuje. Vodu "na černo" z ní odebíráte i Vy (a soused to možná ví). Radši bych se s tím nikde moc nechlubil.
Mimochodem - ten septik máte zkolaudovaný?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.