Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyska ventilatoru

Od: ventilator odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

prosím o radu ohledně výšky ventilátoru v šikmine, když jsem dělal komínek, tak mi to přišlo výškově OK, ale ted mi to příjde nízko.

Ventilator by ted byl ve vysce asi 180-190cm (ten ytong ma cca 150CM). Nechce se mi kvuli tomu uplne dodelavat trubku vys a bylo by tam esičko (aby to šlo nahoru).

Myslíte, že to tak mam nechat, nebo predelat vejš.

Díky

Vyska ventilatoru

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, k čemu má ten ventilátor sloužit? Pokud k odvětrání pachů či páry z prostoru, tak to nechte - svůj účel to splní (okno v koupelně také nemají lidé až u stropu). Zdravím!

hodnocení

0x

Co my si myslíme není tak důležité. A když se ti nechce, tak to nechej tak. Ale stavíš to pro sebe a asi chceš aby to i nějak vypadalo.

Odsávání z koupelny bývá obvykle co nejvýše, protože teplý vzduch a pára stoupá nahoru.

Když tam uděláš ohyb a přesuneš to někam ke stropu, tak to bude pro odvětrání určitě lepší. Ale zase si tam vyrobíš koleno, ve kterém se bude shromažďovat kondenzovaná voda a ty tu skondenzovanou vodu musíš někam odvést.

Vzhledově asi nejhorší řešení je projít přes sádroš do místnosti a táhnout to potrubí viditelně.

Pokud to chceš vést vnitřkem zdi, tak asi jediná možnost pro tebe bude pravoúhlá přechodka z kruhového potrubí na obdélníkové. Obdélníkovou trubkou bys to vyvedl výše a pak zase na konci obdélnikové trubky použiješ přechod z obdélníku na kruh.

olinl
hodnocení

0x

Pokud je to okno otevírací, ventilátor bych osobně nedával. Jak píše colombo-v zimě se tam bude v potrubí kondenzovat voda a ta bude stékat směrem dolů.

hodnocení

0x

Čím vyššie, tým lepšie. Najtepleší a najvlhkejší vzduch sa drží pri strope. Ale nejak by som 10-20 cm nehrotil. Dopojte si tam ale zberač kondenzátu a kondenzačný sifón, kým je čas, inak Vám z toho bude kvapkať skondenzovaná vodná para!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]