Nejste přihlášen/a.
Chtel bych poradit jak vyrobit nahradni pytlik do vysavacu ETA Standart 401, nebo z jake textilie.
Dekuji Milos
Já si koupil větší pytel do průmyslovýho vysavače v Baumaxu, z něj si ušil pytlík podle původního, na vršek přilepil z originálu tu plastovou destičku, za kterou se připevňuje do vysavače a spodek jsem si nechal otvírací, aby se dal vysypávat, a jelikož je to tkanina i na praní, tak mám vyřešeno.
Řešíš kraviny, když to nemá destičku, tak se prostě chytne na ten kovový rantl, ale v zásadě se pak ptal aspoň na materiál, ze kterýho by to mohl vyrobit.
Vysavac odlozte na policu ako muzealny kus a kupte novy.
Neviete tam dat taky textil, aby to nefungovalo ako rozfukovac jemneho prachu do priestoru, robi to viac skody, ako osohu, najma pre alergikov. Nove vysavace maju ovela vacsi stupen filtracie.
...a vydrží o pár desítek let méně . Nehledě na nerentabilitu provozu a ekologii (drahé jednorázové filtry a pytlíky).
U mna vitazi hygiena, vysavac, ktory male castice prachu fuka von, nie je dobry vysavac. Z elektrickeho hladiska je motor stale ten isty a pri vymene uhlikov sa nema co pokazit.
Magdon - škoda, že se nedá bodovat komentář, ten Váš je naprosto trefný. Měl jsem takovou menší sbírku vysavačú ETA- většinou po příbuzenstvu, bylo mi to líto vyhodit, takže jsem měl hrncovou 710, V300 s ližinami, i ten Standard 401 atd. No už toho bylo moc, tak jsem to v roce 2008 daroval muzeu. Všechny byly funkční. Zůstala mi jen 406 z roku 66, tu dostali mí rodiče svatebním darem, dodnes funguje na odsávání od truhlářských strojků. Je to geniální konstrukce, ten plátěný pytlík se dá krásně vyprášit a s výkonem 400W to saje díky tomu, že to nemá všemožné HEPA filtry velice dobře.
Takovou životnost už žádný vysavač neumí
CO já si pamatuju tyhle vysavače, tak měly textilní sáček s plastovým lemem a do toho textilního sáčku se dával ještě papírový sáček.
Pokud chceš nahradit ten textilní sáček, tak to musí být nějaká prodyšná tkanina.
Pokud chceš nahradit sáček pro zachytávání nečistot a prachu, tak to asi jedině projít různé prodejny a najít podobný větší sáček do současného vysavače a ten si drobně upravit.
Zítra se můžu zkusit pohrabat u tchána na půdě, dělal v ETA v konstrukci, má tam hodně starých krámů, i ty pytlíky, ale podle tvaru jsou z 604, ta měla ten plechový rantl ve tvaru kruhu.
Ale ta látka dost odpovídá filtrům k truhlářským odstavačům, ty mají ostatně stejný účel, jen jsou větší. Něco takového :
Vážení odpovádající (a omylem dostávající za své chybné odpovědi body) - Vysavač ETA 401 Standard se vyráběl mezi roky 1955 a 1965. Měl plátěný pytlík na kovovém rámečku, který se po naplnění normálně vysypával do popelnice. Žádné výměnné pytlíky na papundeklových, plastových či jiných "plošinkách" neměl. Na pytlíku byl vytištěn nápis "Nezapomeň mě vysypat" (tedy aspoň na tom, co mám někde doma).
Já bych vyfotila ten starý a zadala fotku na google a ono by vám to našlo takový, který by vám pasoval do vašeho starého vysavače.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.