Dobrý den, no, je to "nouzovka" - má kratší štětiny, nedrží barvu, "nemlaská" a při rozmachu pozor na drhnutí jejího okraje o stěnu, čímž si uděláte vrypy. Nebude to veselá práce. Zdravím!
Nestačí, pro men ani jako nouzovka,ale buduž, výsledek bude mizerný. Takže-maířskou šťětku nebo kvalitní váleček .Zednická štětka je na kropení stěn, mytí před pořádným malováním, ometaní od prachu -drážek na el a vodostalace... a na mytí zednického nářadí, mícačky,,, , maxiálně ještě k nanášení penetrace ale ani tak se nedá srovnat s kvalitní byť silně opotřebenou malířskou štětkou!
Mám, po svém ex, dvě hodně kvalitní štětky, ale když jsem malovala, tak jsem mnohem raději používala chlupatý váleček a štětec, zvaný "zárožák" na kouty. Nenastříkáte tolik. A stěny natáhnou mýdlovou vodou nebo nějakou penetrací válečkem můžete také. Jedno držadlo a dva válečky jsou řešením.
Já sice nedám dopistit na štětku s dlouhým vlasem, ale fakt je, že už ji asi pod litr neseženete. V paneláku raději použijte chlupatý váleček, tam nemáte 20 vrstev starých barev, které by se mohly loupat.
Vlastně stačí, pokud si dáte pozor na to, že bude ráda ztrácet chlupy... Já na takové jednorázovky kupuji štětky v bazaru za pade. Ani je neumývám, rovnou je vyhazuji. Ovšem profi malíř by mi asi nakopal...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.