Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké dózy na mouku, 1kg

Od: tm odpovědí: 10 změna:

Poradíte, jaké koupit dózy na mouku, aby se do každé vešlo 1 kg balení? Ideálně uzavíratelné tak, aby se do nich obtížně dostával nějaký hmyz. Plast stačí.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Praxí ověřené jsou plastové průhledné dózy, které jsou přesně na 1kg. Někdy se mouka musí triochu sklepat. Opatřené plastovým víkem a v něm ještě takové minisypátko. Utěsnění je druhořadé. Pokud se tam vyskytne hmyz, už byly zárodky většinou přinesené v balení z krámu. Na obrázku je dóza z Ikei.

Jaké dózy na mouku, 1kg

hodnocení

1x

Já bych vám navrhovala nakouknout do větší prodejny Asiatů. Je tam opravdu výběr. Navíc, když před přesypáním ze sáčku do dózy necháte přes noc na mrazáku, všechno, co by mohlo být maličké, neviditelé (vajíčka, červíci) mráz zahubí. Sklo je sice parádní, ale je těžké a drahé. Vzhledem k tomu, že na sypké potraviny je potřeba cca 16 dóz, pak je to docela velká částka. ;) Já jsem zvolila cestu nejmenšího odporu a tyto potraviny mám v láhvích od mléka. Násypku jsem si ustřihla z pet lahve. Tak mi to funguje už snad 15 let.

hodnocení

0x

Tescoma má na obsah 1,4 litru, nebo tak nějak, nyní nevím přesně, ale ty dózy mají možnost dobrého uchopení a nahoře otvírání je taky bezva - při otevření drží a nezavírají se. Jsou z průhledného plastu a víka nahoře jsou bílá. Za mě nejlepší a vejde se tam i víc jak 1 kg mouky*palec*

tm
hodnocení

Hledal jsem jaký je přepočet 1 kg mouky na litry a někde jsem našel, že 1 kg mouky = asi 1,8 litru... Tak nevím, jestli by 1,4 l stačilo. Doma máme nějaké dózy, ale tam se pytlík mouky prostě nevejde.

Tak ta nádoba má obsah 2 litry. Takže kilo mouky a něco v pohodě a je fakt praktická.

Dóza 4FOOD 2,0 l /...

hodnocení

0x

Mouku sypu do sklenic od instantní kávy. Do každé se vejde polovina, tedy půl kila. Mám těch sklenic víc, jsou v komoře, nevadí mi, že je každá jiná. Jen sklenice od kávy z Lidlu jsou nepoužitelné, mají úzké hrdlo.

To menší množství ve sklenici se mi zdá výhodnější. Nemusím čekat, až z kila doberu poslední zbytek, abych nasypala novou mouku.

tm
hodnocení

Do sklenic dáváme taky, jenže pak se to různě bortí a přijde mi, že krabičky budou stabilnější. Přeci jen doba nás donutila udělat větší zásoby trvanlivých věcí, takže špajz je plný (a taky dalš skříňky...)).

hodnocení

0x
Tyto jsou nejlepší oriondomacipotreby.cz/...
Viděl jsem ale , že se dají sehnat pěkné dózy i v pepcu nebo v kauflu .

Ty jsou ze skla a pak je to opravdu těžké.

jirikta
hodnocení

0x

1 kg mouky = 1,9 Litru (cca) nádoba, dóza. Takže zhruba 2 litrová nádoba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]