Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuju opracovat vnitřek staré tlakové nádoby. Je zarezlá, takže obroušení je jasné, ale znáte nějakou barvu, případně jinou povrchovou úpravu, která bude zvládat páru o teplotě 134°C a změny tlaku (vakuum až 3bar). Nemusí být nijak zvlášť otěruvzdorná. Mám doma stříbřenku, kterou se natírají sklářské aj. pece, ale nevím jestli je vhodná. Dík.
Tohle je otázka spíše na nějakého výrobce barev (či obchodníka). Já bych si tipnul, že dvousložková epoxidová barva by mohla vyhovět, podle mých zkušeností mívají tyto barvy velmi dobrou pevnost a teplotní odolnost. Otázkou je jak dlouho vydrží v té páře, na furt to asi nebude. Pokud ta nádoba není velká, tak bych přemýšlel o galvanickém pozinkování.
Vakuum 3 bar.. Tak ten byl dobrej :D
Chceš dělat tlakovku ze starýho šrotu?
Jak tu už padlo, pozink nebo nerez.
Když ti to řachne tak tě pojišťovna vyfakuje...
"změny tlaku (vakuum až 3bar)" myšleno: Změny tlaku v rozmezí vakua až 3 bar přetlaku (od,do). Není to šrot, rzi se potřebuju zbavit hlavně kvůli čistotě, aby se neucpávaly ventyly atd.. jinak by se dala nádoba bezpečně použít rovnou např. jako vzdušník. Je určená na 10 bar, já ji budu používat na 2,3 baru a pojišťováky budou na 4 barech. Udělám i tlakovou zkoušku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.