Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu ohledně odpadů v bytě. Rekonstruuji panelákový byt. Z odpadní stoupačky vedou do bytu dvě odbočky, jedna pro připojení odpadu k WC a druhá pro připojení zbytku bytu (koupelna a kuchyň). Odpad z koupelny / kuchyně chci napojit DN 50, nicméně po rozebrání starého odpadního potrubí jsem zjistil, že průměr pro připojení potrubí je cca 60 mm, tedy DN 50 mi v trubce nedrží a "kloktá". Setkal jste se s tím někdo? Poradíte prosím co s tím? Děkuji, Daniel.
Je to normální odbočka na 63, kterou má 90% panelákových bytů, ten zbytek je už na 50 nebo 75, dřív se 75 nevyráběla.
Kup redukci 63/50 a je to.
Třeba tuhle, je z PVC, takže tu tam půjde vlepit.
Nedávno jsem koupil tohle. Zatím jsem to nepoužil (vadí mí, že to je v jednom místě "proti vodě?), ale pokud by opravdu nešlo lepit...
Běžný postup je buďto trubku z hrdla vytánnout ( pracnější postup,ale jde to) nebo vlepit další kroužek z trubky většího průměru .
Byly doby kdy HT tvarovky a redukce nebyly a muselo se podstatně víc improvizovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.