Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napojení odpadu z koupelny

Od: daniel* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

prosím o radu ohledně odpadů v bytě. Rekonstruuji panelákový byt. Z odpadní stoupačky vedou do bytu dvě odbočky, jedna pro připojení odpadu k WC a druhá pro připojení zbytku bytu (koupelna a kuchyň). Odpad z koupelny / kuchyně chci napojit DN 50, nicméně po rozebrání starého odpadního potrubí jsem zjistil, že průměr pro připojení potrubí je cca 60 mm, tedy DN 50 mi v trubce nedrží a "kloktá". Setkal jste se s tím někdo? Poradíte prosím co s tím? Děkuji, Daniel.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zaseja
hodnocení

4x

Je to normální odbočka na 63, kterou má 90% panelákových bytů, ten zbytek je už na 50 nebo 75, dřív se 75 nevyráběla.

Kup redukci 63/50 a je to.

Třeba tuhle, je z PVC, takže tu tam půjde vlepit.

doplněno 05.10.22 08:52:

aquatopshop.cz/...

Lepit nepujde, je z PP. I kdyz pouzijete tmel Fixall, tak prilne k puvodni trubce PVC, ale k redukci neprilne. Jinak souhlas, jina redukce stejne neni.
zaseja

Vidíš, a já přesně tuhle kupuju u nás a ta je z PVC, to si hlídám, musí se v obchodě pořádně poptat.

Vyrábějí se obě.

Tak to jo, zkusim objednat ….
zaseja

Tak teď jsem si to telefonem u nás ověřil, dělají se pořád a mají ji skladem.

hodnocení

0x

S lepenim PVC nemam dobre skusenosti, v panelaku to zacina odchadzat po 10 - 15 rokoch. Staci mala chyba pri montazi a potom striedanie teplot (horuca a studena voda) a spoj povoli. Lepsi je HT system a jeho gumenne tesnenia, tam to ma navyse sancu dilatovat v spojoch.

Peter - to my vime. Resime pouze prechodku z lepeneho PVC na HT system.

hodnocení

0x

Nedávno jsem koupil tohle. Zatím jsem to nepoužil (vadí mí, že to je v jednom místě "proti vodě?), ale pokud by opravdu nešlo lepit...*nevi*

hodnocení

0x

Můžete použít i gumovou redukci do hrdla 63/50

Napojení odpadu z koupelny

daniel*
hodnocení

0x
Děkuji za rady. Koupil jsem přechodku 63/50, nicméně moc nefunguje. Nejspíš v původní odbočce, na kterou se potřebuji připojit, zůstalo původní lepidlo a 63 se tam nevejde a 50 kloktá. Rozlepit nejde.. nevíte co s tím?
lamela*

Lehce ohřát,vložit do hrdla-spasovat.Je to naprosto běžný postup.

Běžný postup je buďto trubku z hrdla vytánnout ( pracnější postup,ale jde to) nebo vlepit další kroužek z trubky většího průměru .

Byly doby kdy HT tvarovky a redukce nebyly a muselo se podstatně víc improvizovat

Není to ještě do keramiky nebo azbestu? Může tam být koudel místo lepidla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]