Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu, jaká kamna koupit. Dům má cca 160m2 (2patra). Potřeboval bych nějaká všežravá kamna, po rekonstrukci mám hodně pěkných prken z půdy, která už nemám jak zpracovat, takže i ty potřebuji spálit, zbytky latí atd.
Kamna můžou mít ext.přivod vzduchu (zatím ho nechci) popř. udělám hned pod nimi díru do sklepa, pokud se pro privod rozodnu.
Účel : občasné topení jaro, podzim, zima.
Jde o to, že jsem koukal na nejake recenze HS flamingo atd, ale nevim, zda to neni jen predrazne, nevyznám se v tom tak dobře a nechci dat 30.000 za šmejd ...
Díky za pomoc
Ak to nema vymennik tepla na napojenie do systemu vykurovania, tak viac ako dve susedne izby to nevykuri. Druhe poschodie uz vobec nie.
Nie nadarmo mali rozne kastiele samostatnu pec v kazdej miestnosti.
Tomu rozumím, to jsem ani nechtěl, aby to vytopilo celý dům. Jde mi spíš o spodek domu. Místnosti jsou vedle sebe a jsou vzdušné a otevřené. Takže mi jde o vytopení cca 60-70m2, kamna by stále na dobrém míste. cca uprostred těch místností.
Vysoký topeniště s vysokým sklem neni abys to vyskládal až nahoru, ale jenom aby bylo vidět víc plamene
1. dostupnost
2. jakej máš komín
Pak kvalita, cena, vhodný výkon atd.
Za 30k nejmenší Jotulky proč ne.. Hodí se plotna,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.