Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahrazení prahu

Od: davidm* odpovědí: 14 změna:

Ahoj,

měl bych na vás otázku, vždy se mi zatím vyplatilo se tu zeptat :) Mezi koupelnou a chodnou máme vysoký přechod na podlaze, dříve jsme tam měli práh ale nelíbilo se mi jak byl vysoký, tak jsem ho odstranil a přijde mi to i víc praktické. Nyní to vypadá jako na obrázku. Teď bych to nějak rád "vylepšil" , ale nevím, co stím ,jestli nějak přelepit přechodovou páskou nebo nějaká rada, aby to bylo hezčí...

Doufám, že víte jak to myslím :D

doplněno 04.10.22 11:10:

Edit: první obrázek špatně vložen

Nahrazení prahu
Nahrazení prahu #2
výtka
Upozornění od sys milancukrar 05. 10. 2022 19:05:42
Pvní obrázek smazán

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

My máme přechodové lišty, jsou nízké abych o ně nezakopávala a vypadají hezky. Jenom nevím, jestli by to nechtělo vyměnit i dlažbu.

acara.cz/...

Otázka byla na práh a ne na dlažbu. Přechodové lišty z plastu, které radí boba, prodávají některé prodejny nábytku nebo koberců. Jsou v různých šířkách i barvách /imitace dřeva apod./ a problém by mohly vyřešit.

davidm*
hodnocení

Byt je v pronájmu takže se mi uplně nechce dělat na cizím... Ale mám v plánu dlažbu alespoň přetřít.

No když je ti líto dát "do cizího" stovku za lištu, tak se na tu hrůzu dívej dál a ještě to třeba zfušuj přetřením barvou. Komu není rady, tomu není pomoci, říká jedno moudré přísloví.

davidm*
hodnocení

To bylo na dlažbu ne na lištu, takže zase přibrzdi :D

hodnocení

2x

Ten úzky pás dlažby pred prahom vysekať a položiť novú dlažbu medzi starú.

kolemjdouci
hodnocení

0x
Taková koupelna na prvním obrázku je můj sen!

hodnocení

0x

Pokud jsou obě podlahy stejně vysoko, tak odstranit tu řadu ořezaných dlaždic a doplnit celými dlaždicemi novými. Pravděpodobně tam ale asi zbyde mezera. Když nebude příliš široká, dá se zakrýt plochou přechodovou lištou, kterou se dá vyrovnat i malý výškový rozdíl podlah (prodávají v řetězcích, například Bauhaus). Problém ale asi bude v sehnání stejných dlaždic na doplnění.

doplněno 04.10.22 11:45:

Tak za největší problém bych považoval to, že to není Váš byt.

Natřít dlažbu *sok*? No to snad ne! To se majiteli bytu asi líbit nebude. A pozor - každou větší úpravu Vám musí majitel bytu povolit, jinak riskujete výpověď z nájmu.

davidm*
hodnocení

Bohužel je tam výškový rozdíl...

Doporučovaná lišta překlene i výškový rozdíl, dá se přilepit např. chemoprenem, a kdykoliv odstranit, takže majiteli to vadit nebude. Není to žádná stavební úprava, je to stejné, jako když si někde v bytě položíte malý kobereček.

davidm*
hodnocení

Co si budeme, natření zrovna této dlažby je rozhodně posun kupředu, takže to by byl jedině rád...

Jen pozor,aby jste se neposunul moc *zed*

hodnocení

0x

Zalít pryskyřicí a hotovo (můžete i obarvit)

obchodprobydleni.cz/...

hodnocení

0x

Pokud jsem dobře pochopil, jedné se o nevzhledný přechod mezi dlažbami?

Já to řešil přechodovou nerezovou lištou, přesněji došel jsem k zámečníkům, ustřihl plech, hrany "ohnul" dle sklonu, vypil kafe a šel montovat.

U několika bytů, různých rozměrů přechodů..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]