Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Správné zavěšení sádrokartonových podhledů

Od: rdimir odpovědí: 11 změna:

Zdravím. Firma, která mi dělal sádrokartonové podhledy postupovala systémem, že na stropní trámy nabila hřebíky střešní latě, prostor mezi trámy a latěmi vyplnila vatou a na ty latě zavěsila SDK podhled. Samozřejmě firma byl původně známy, dneska je to pro mě doby..k. Ten laťový rošt, byl z toho důvodu, že jsem původně chtěl udělat falešný rošt aby i paroška nebyla přímo na podhledu, jenže jak se měla dávat paroška, tak najednou přišli s tím, že to tak nejde a muselo by se zaklopit OSB. Tak se ta paroška dala už na podhled. Jde mi o to, že když podhled je ukotven do latí a latě drží v podstatě na obyčejných stavebních hřebících, tak zda ty hřebíky nemůžou časem povyjet, nedejbože by to celé spadlo. Mám dvouleté děti. Když si to spočítám, tak podhled váží okolo 10 kg m/2. Pokoje jsou malé, ale i tak mi vychází váha přes 100 kg na pokoj + ty latě. Chtěl bych poprosit o názor, zda to mám řešit nebo v klidu nechat být. Děkuji

Správné zavěšení sádrokartonových podhledů
Správné zavěšení sádrokartonových podhledů #2
Správné zavěšení sádrokartonových podhledů #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

"...nedejbože by to celé spadlo. Mám dvouleté děti."
Buďte v klidu, pokud by to snad někdy spadlo, Vás a nejspíš ani Vaše děti už to trápit nebude ;).

jirka7
hodnocení

0x

To záleží hlavně na počtu a rozměru těch hřebíků, takhle těžko radit. Na tom posledním obrázku je co? Pokud máte takto provedný výlez někam na půdu, tak je v podhledu parotěsná fólie naprosto zbytečná.

A co když ten výlez má parotěsné utěsnění?

jirka7

Pokud má výlez parotěsný uzávěr a je správně nainstalovaný, tak je z tohoto pohledu samozřejmě vše v pořáku.

rdimir
hodnocení

Střešní výlez budu ještě samozřejmě dodělávat. je přibitá na každém trámu, které jso od sebe cca 65 cm osově. Hřebíky byly podle mě 120 max 150 dlouhé. Lať vysoká 6 cm

hodnocení

0x

Při čtení prvních řádků jsem si říkal, kdyby dal fotku, to by bylo..

Po přečtení celé otázky, kouknu dolů a fotka tam je.

Výborně. Jste šikula, páč popis bývá někdy zmatečný

Osobně bych to nechal v klidu, páč na nějaké počítání zatížení a upevnění je třeba místní šetření. Vidím, že je tam asi průlez, který je zavšen na závitovku. Na druhém obrázku vidím dost hřebíků. Doufám, že jsou dost dlouhé.

Nebál bych se.

rdimir
hodnocení

Většina těch hřebíků jsou ale papíráky na provázky

Latě jsou přibité jakým hřebíkem?

Průměr a délku?

Když to ještě doděláváte, zkuste se zavěsit na strop.

p.Milane hřebíčky jsou na provázek jež drží "vatu" nikoli latě.

OK, díky, už jsem pochopil.

Snad ještě dodá, kolik těch hřebíků je na připevnění latí

hodnocení

0x

Pokud byly střešní latě dány nevysušené, dokáží i hřebík povytáhnout, ale nikdy tak, že by lať celá upadla, tedy za předpokladu, že byla použita správná délka hřebíků a to vypadá, že byla

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]