Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvodnice v pergole

Od: zbynek1* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, je možné umístit plastovou rozvodnici s krytem, která má ip40 do pergoly? Voda se k ní nedostane, ale jedná se mi hlavně o vzdušnou vlhkost a rosu jestli se nedostane k jističům. Nedávno jsem viděl co dokáže vlhkost s jističi ve staré kamenné místnosti, kde má majitel saunu, vířivku atd, má tam takový rozvaděč s podobným krytím a přístroje dosti zoxidované... ale v mém případě by to nemělo být tak extrémní. Už ji mám bohužel koupenou tak řeším jestli ji namontovat nebo koupit více útěsněnou. Děkuji za názory..

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

niknik
hodnocení

4x

Dobrý den, dle zvyklostí se do venkovního prostředí pod střechou použije minimálně IP44, mimo střechu IP67. Nutno provést podle projektu a elektrikářem.

111®
hodnocení

2x

IP40 tam nemá co dělat, bez ohledu na to že na ni nebude pršet. Není konstruována do venkovního prostředí...

hodnocení

0x

Vzdusna vlhkost sa dostane k isticom vzdy, okrem extremne vysokych stupnov krytia. Kupit rozvodnicu IP 65 nie je problem, ani nie je ovela drahsia ako menej kryty model.

zbynek1*
hodnocení

Asi si tedy nechám poradit a koupím podobnou s ip65. Akorát mám ale zase obavu... pokud by se tam přeci jenom nějakou škvírou vlhkost dostávala dostane se zase ven, když to bude "utěsněné"? Někde jsem četl, že to bývá častý problém a pokud ztratí časem těsnost, tak tam kondenzuje voda, která nemá kudy vytéct a tvoří se hladinka. *nevi*

Je zvykom dole spravit malicku dierku.

zbynek1*
hodnocení

To je pravda potom ta voda snadněji vyteče, ale nebude tam tou malou dírkou vnikat vlhkost ještě snadněji než tou případnou netěsností?

Zaklad je fyzika : kondenzacia nastane, ak je nieco chladnejsie ako rosny bod. Najhorsia situacie je, ak sa teploty striedaju. Z praxe sa ukazuje, mala dierka nic nepokazi.

zbynek1*
hodnocení

Dobrá, zhotovím tedy nepatrnou dírku ve spodní části rozvodnice. Děkuji za vysvětlení této problematiky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]