Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jsem velký šetřílek, ale myslím, že to brzy budeme skoro všichni. Takže, mám starou Husqvarnu, už na občasné hrubé práce. Řetěz mažu inj. stříkačkou, na těch pár řezů. Už jednou byla v opravě s tím, že po tahání startovací šňůry se očekávaný plynulý pohyb kousne. Za opravu si pán řekl 100 Kč (dal jsem mu 200), takže se jednalo o drobnost. Ale jakou? Nevíte, k čemu slouží ty dvě vahadélka na hliníkovém chladiči? Pozn: Pohyb pístu a komprese je plynulá, ok.
Ptát se na poradně jakou drobnost tam pán opravil je strašně jednoduchý. Ještě jednodušší je zaptat se přímo pána, který pilu opravoval.
Ty dvě vahadélka budou součástí startovacího mechanismu. Když se motor netočí, tak zapadnou do výřezů na plastovém kole s namotanou startovací šňůrou. Až motor běží, tak jsou odstředivou silou odklopené v oddálené poloze.
Proč máš ze spodní strany namotanou šňůru? Mojí logikou patří startovací šňůra namotat na cívku.
Servisu dá víc než za celou pilu a furt to bude starej krám (ulámaný lopatky = novej celej větrák - servis nemůže pustit nevyvážený setrvák kde už padaj lopatky, pokud ano tak to není dobrý servis ale prasata)
Doraz pro zarážku jde dobastlit tak že se do zbytku lopatky vyvrtá dírka a zaklepne se do ní kolík.
Setrvák je nutné vyvážit = ulomit i protilehlou lopatku.
Šnůra na rohatce je špatně.
Nefunkční mazání - řetěz je lepší mazat protočením - namočením špičky lišty v oleji v plastovým pekáčku.
Tie dva vahadfielka,sú vlastne západky na štartovanie a zapadnú do toho ozubeného kolieska na štartovanie. Sú len dve,nič tam nechýba. Chybou u vašej píly,že sa zasekáva je. že to ľavé váhadlo je vyosené na čape a jeho poloha je zmená,preto sa sekne. Po druhé,tá šnúra nesmie byť namotaná na tom ozubenom koliesku-rohatke.
Ospravedlňujem sa,nedošlo ku vyoseniu,ale ku preskočeniu vahadla cez to zlomené rebro a tým ku nesprávnému postaveniu vahadla voči rohatke.
Ano, říkáte to správně, už opraveno. Selským myšlením. Vahadla se omotají slabým drátkem, který se vyvede ven do stran a zajistí se v odtlačené pozici. Přiklopí se kryt a drátky se vytáhnou. Vahadla zaskočí do správné pozice. 1x omotaná šňůra je správně, jinak byste ji lehce vyrvali. Vahadla totiž zabírají jen za polovinu zářezů na rohatce. No a nefunguje mi mazání řetězu-ta pila už vážně není k servisu. Děkuji všem za podněty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.