Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl mezi termostaty?

Od: karla* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den nedávno jsem koupila byt po rekonstrukci s tím, že tam chybí dodělat nějaké drobnosti. Jenda z drobností je nedodělaná regulace plynového kondenzačního kotle. Je zde nějaký Protherm přesný název nevím. Co znám jsou regulační hlavice na radiátory a klasický termostat.

Chtěla sem nějaký chytrý bezdrátový jelikož mám pružnou pracovní dobu a ne vždy se dostanu domů tak jak bych měla. Například jeden den se zaseknu v práci a místo abych končila v 15:00 končím v 16:00 než dorazím domů je 16:30 atd. Proto sem si říkala něco co bych na dálku mohla ovládat přes telefon. Líbí se mi termostat od Netatmo

Jenže když sem to řekla tady zdejšímu topenáři tak mi řekl, že je to jen hezký termostat co umí zapnout a vypnout. Prý si mám dát termostat od výrobce kotle který je prý ebus a má modulaci výkonu.

Můžete mi to nějak osvětlit co je to ten ebus a ta modulace výkonu? Moc sem to od pana topenáře nepochopila. Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Netatmo je pouze spínač zapnuto/vypnuto. Nastavíte 22 st a Netatmo vám při 21,9 st zapne kotel a při 22,1 ho vypne např. Jinak s kotlem neumí pracovat. Chytřejší termostaty umí více, například modulovat výkon kotle, aby teplota tolik neklesala / nestoupala. Sepne třeba několikrát za hodinu, aby se voda v oběhu udržovala teplá a v místnosti zůstala teplota stejná. Některé mají i funkci ekvitermní, tzn že mají venkovní čidlo a podle toho topí / nastaví teplotu v okruhu. Je to elegantnější a pro uživatele lepší řešení než on/of.
Netatmo má dobrou aplikaci na webu, kde počítá i nějaké úspory, ale se samotným kotlem nic neumí.
karla*
Sem našla na internetu, že ten kotel má v sobě modulaci výkonu. Takže si dokáže ten výkon modulovat i bez termostatu? Takže by to měl umět i s tím Netatmo nebo.
Ten originální termostat umí teda ekvitermní s nějakým čidlem a tu modulaci. Takže chápu to dobře, že ten kotel by jel třeba pořád jen třeba na nějaký menší výkon?

hodnocení

0x

Pokud se chcete dozvědět co je to termostat ebus,zadejte si název do vyhledávače a máte dost informací ! Ale s prominutím,nechtělo by to někoho znalejšího?

hodnocení

0x

Netatmo má i variantu modulačního termostatu.

Samozřejmě že úspory (při správném nastavení a provozování termostatu a kotle) nebudou zase tak extra závratné, ale tyto věci umí zpříjemnit domácí komfort.

karla*
Zjišťovala sem nějaké informace a ten modulační je prej na komunikaci opentherm či co a prý by s mým kotlem nekomunikoval.

Inu, nenapsala jste přesný typ kotle...

Osobně bych tedy raději volil originál regulaci od výrobce kotle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma protherm chyba

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]