Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Průchod pro trubky klimatizace

Od: ab® odpovědí: 9 změna:
Prosím o radu, dělám rekonstrukci domu a dělám přípravu na nastenou klimatizací. Potřeboval bych poradit v jakém místě vyvrtat otvor pro přívod trubek k vnitřní jednotce. (Klimatizací zatím nemám, je to jen příprava pro pozdější instalaci)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak snad aspon tusite, aky vyrobca a aky model to bude, zasiel by som si to nafotit do firmy, od ktorej to kupite a odmeral si to. Pripadne to iste, mnoho navodov aj s kotovanim je priamo na webe vyrobcu.

hodnocení

2x

Inu, to je těžké...

Příprava na budoucnost je bezvadná, ale je třeba vědět co a jak.

Tuším že u těchto jednotek jsou v balení montážní šablony, dle kterých se vrtá..

riva
hodnocení

0x

Od spodní části vnitřní jednotky to musí jít (mírně) z kopce ven. Spodní hrana jednotky bude tak 50-60 cm od stropu.

ab®
hodnocení

Děkuji moc za odpověď. Vím kde bude vnitřní jednotka umístěna, jen bych potřeboval vědět jestli díru vyvrtat uprostřed jednotky, nebo u kraje a případně jak daleko od kraje vnitřní jednotky. Děkuji

Já mám otvbor vpravo dole, asi 3-6 cm od kraje.

riva

Řada jednotek to má univerzální - nejen za sebou vpravo/nalevo, ale i do boku. Když ale nic nevíte, tak je jednodušší nad tím nedumat a až to přijde, tak to vyřešit.

hodnocení

0x

Mám nástěné, několik druhů. Nevím jakou budete mít Vy, ale já mám 35cm od vrchu a 5 cm z prava uělaný otvor o průměru 42mm, abych prostrčil HT40mm.

Najděte si, jakou budete mít Vy, koukněte na výkres a budete vědt přesně, kam dát díru.

ab®
hodnocení

To právě ještě nevím, a nevim zda ten model který bych si vybral, bude třeba za půl roku ještě v prodeji. Ale jinak díky za radu.

hodnocení

0x

Este existuje nieco, vola sa to vanicka, je to ako velka elektro krabica do steny a tam sa to vsetko zapoji. Je to skryte pod klimou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]