Nejste přihlášen/a.
Ahoj, neviete niekto o nejakom prípravku, ktorým by som vedel z hora vytlačiť čap z horného pántu plastového okna? Čap sa zasekol v pánte a pri márnych pokusoch vypáčiť ho šrobovákom z dola som poškodil hrany a už ho nemám za čo zachytiť. Keď čap chytím kliešťami, dá sa s ním pohnúť hore-dolu cca 1mm, ale vytiahnuť sa nedá. skúšal som to niekoľko hodín a jediné čo by mi mohlo pomôcť je vytlačiť ho z vrchu oproti hornej stene výklenku. Skúšal som páčiť imbusomým kľúčom podloženým dreveným špalkom, ale nehlo sa to ani o milimeter naviac. Už si neviem rady, v najhoršom budem musieť pánt rozrezať. Dík za všetky rady.
Stalo se mi to. Po různých marných pokusech jsem rezignoval a ten čep vyřezal plátkem pilky na železo. Je to otravné, ale jde to, jen bacha na poškození zdi.
Ještě jeden, možná nesmyslný, nápad. Nepůjde to okno otevřít na ventilaci, shora od mechanizmu odmontovat tu výztuhu, co vede k pantu? Potom okno vysadit a hrát si s pantem? Bude lepší přístup, nebude to napružené... To nevím, jen si to myslím. Oknaři, jde to?
Jasně, že to jde na ventilačku, ale má okno, které to umí? Nemá jen obyč? Fotku chytrák nedal a na ventilaci by u otevřeného okna stačilo prstem na obvodu rámu zamáčknout odjišťovací aretaci, aby šlo na ventilaci otočit klikou.
Skúšal som odmontovať kovanie od okna, nejde to. Jednotlivé časti kovania sa navzájom blokujú. Zajtra to nafotím a priložím s vysvetlením.
a je to okno v provedení i na ventilačku? nebo jen otvírací doboku? nebo jen ventilačka?
jaké mělo možnosti, když fungovalo?
Problém som po mnohých pokusoch vyriešil. Našiel som krátku odvzdušňovaciu skrutku na brzdové strmene na aute a hrotom hore som ju nasadil z vrchu na čap (je tam oblý vrchol, rovný predmet mi skĺzaval). Po zapáčení o stenu nad oknom a zatlačení pod úroveň pántu som už len našiel vhodný torx bit a z vrchu som čap vytlačil z pántu.
Vďaka za ochotu pomôcť.
Též jsem mě problém než jsemsi udělal vytahovák.Pokud ho můžete chytit kleštěma, zkuste pokud můžete okno otevřít s ním pohybovat a současně táhnout za čep.Jinak nechápu jak se čep může zaseknout.Ještě by mohlo pomoci,ze zhora kápnout olej nebo něco podobného.
Nemusíte se omlouvat, ale z fota je lépe vidět, co již poškodil a co a kam "klepnout." a proč nemůže čep vytáhnou, jak jste sám napsal a nepochopil. Z fotky to bude určitě lepší.
Já v tom místě mám dva. jeden je vidět a druhý je pod rámem, aby šlo vyklopit na ventilačku.
Další čepy má okno po obvodu na zamykání.
Nevím proč tady řešíte nějaké čepy po obvodě,které ho vlastně nezajímají.Jeho zajímá horní čep a né pohyblivé zajištovací po obvodě špunty.To nejsou klasické čepy!
Pane Hakl, omlouvám se, ale tazatel si poradil, dodal i fotky a byl pochválen jako šikula. Vy jste si nevšiml?
Ospravedlňujem sa, som tu prvý krát. Foto aj riešenie som dal do príspevku pod Berger, ale mohol som to priložiť aj na spodok konverzácie, aby ho bolo lepšie vidieť. Ďakujem za ochotu pomôcť.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.