Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ruční vyčistění koberce - co na to?

Od: hancamamca odpovědí: 12 změna:

chci si ručně vyčistit koberec o ploše asi 2x1,5m. Jelikož je světlý béžový, často se špiní. Co vhodného máte odzkoušeno? Já většinou vezmu houbičku na nádobí a do kyblíku vodu s pracím práškem na bílé prádlo. Pak je ale koberec 2 dny mokrý *nevi*

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je tolik akcí na prodej koberců! Vyjde to fak na pár šestek. *nevi* Kdysi jsem udělala zkušenost, že když se smyje z koberce apretura, špiní se nesmízně rychle. *jasne* Nestojí to za peníze na čistidlo, práci, sušení a pak se koukat na ne úplně pěkný kobereček. Fakt to za to nestojí!*uf* Chce to kouknout do letáků na slevy a koupit nový!

marenka*
hodnocení

0x

Tady jsem našla lidové recepty ;)

• Také můžeme použit starý osvědčený prostředek k čištění koberců, a sice kysané zelí. To rozháníme pravidelně po koberci a rýžovým koštětem smetáme. Místo zelí taky můžeme použit dřevěné piliny navlhčené octem nebo mýdlovým roztokem, do kterého kápneme trochu benzínu. Kyselé zelí a octová voda oživí barvy.

• K čištění koberců můžeme použít taky kuchyňskou sůl, kterou rozsypeme po koberci a smetáme košťátkem namočeným do horké mýdlové vody. Zbytky soli odstraníme vysavačem.

• Účinným a zároveň laciným prostředkem na čištění koberců s krátkým vlasem jsou suché převařené čajové lístky. Před použitím je navlhčíme, pravidelně rozhodíme po koberci a koštětem smeteme.

ilona*

Tyto babské rady jsem také zkoušela,ale jsou naprosto n e u č i n n é!

hodnocení

0x

Vyčistěte ho jak chcete, ale hlavně pak použijte vysavač na mokré vysávání vody z koberce. Pak ho budete mít za půldne suchý!

jabraka*
hodnocení

0x

Zajít do půjčovny a půjčit si mokrý vysavač.Myslím,že je to nejvhodnější možnost,nebo požadat o vyčištění firmu.

JABRAKA

kytka*

Myslím,že u koberečku velik. 1,5 x2 m se to ani nevyplatí, souhlasím s babkazov koupila bych si novej.

doplněno 14.04.10 17:03:

Chápala bych to u nějakého vněného drahého koberce ,ale ten bych svěřila čistírně koberců. Ale takový nemám tak tu starost nemám

binka*

Ani mokrý vysavač nepomůže. Několikrát se nám stalo, když byly dcery malé, vylily na koberec ovocnou šťávu. Přestože jsem okamžite šla škody likvidovat, fleky máme dodnes a koberec je na vyhození. Nepomáhá vůbec nic.

arimas*
hodnocení

0x

jestli jste z prahy tak doporucuji tohoto pana..

firmy.cz/...

vycistil mi za 30 minut barevnyho behouna a stalo to neco kolem 300 kc. a bylo po problemu. koberec byl trochu vlhky nic vic. nejlepsi je delat to k veceru pred spanim ...koberec pres noc doschne a finito.

jabraka*

I do Prahy mohu zajet já.

JABR

lidus*
hodnocení

0x

Super je Lanza-ten prášek co se nasype a vetře a pak vysaje.

jabraka*

Liduš,Na práškové čištění je Kobosan,nebo Vanish.

JABRAKA

jirka1*

Dobrý den, mám sice doma vysavač na čištění koberců.. ale někdy je to taková otrava tak jsem chtěl skusit ten Vanish co se zatře do koberce a pak se vysaje... ta reklama je trochu až moc přehnaná zvláště stou trubicí jak pak ukazují jak krásně jim to ten Vanish vyčistil. No ale zajmá mě jestli to nějak funguje? Mám na koberci vylité kakao je to smyčkový koberec a jelikož je to velká plocha tak to čistíme jednou za půl roku a to vždy v létě a v zimě. A teď se mi do toho nechce. Ještě otázku jaký je nejučinější prosztředek na strojní čištgění koberců? Na netu jsem viděl ten originál Kärcher ale to je moc drahé za 1600,-

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]