Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je potřeba stavební povolení na klimatizaci?

Od: dynoss odpovědí: 6 změna:
Ahoj, chci si dát domu klimatizaci, pevnou s venkovní jednotkou na fasádě. Je na to potřeba nějaké povolení? Montáž by mi udělal kamarád v rámci melouchu.. Dům je v osobním vlastnictví, ale v těsné zástavbě - satelitu.. Děkuji, Dynoss.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ne nepotřebujete žádné povolení. Uvedený článek je o bytových domech, takže plně mimo téma otázky.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, ano i ne - záleží na okolnostech viz odkaz. Zdravím!

sbdpraha.cz/...

doplněno 02.10.22 21:54: Nemáte zač.
dynoss
hodnocení

Aha, tak to není jednoduché. děkuji.
milous1

Nějakou jsem už namontoval a nikdy nikdo nežádal o žádné povolení. I já to slyším poprvé. Možná ještě na fasádu paneláku musí něco být.

fr751
hodnocení

2x

Klimatizace sama o sobě jako taková stavbou není a nevyžaduje stavební řízení.

Nicméně s instalací souvisí další aspekty, které musíte ohlídat - napadá mě

- možná změna vzhledu stavby (to na povolení už je)

- možný zásah do nosných konstrukcí domu (to na povolení už je). Pouhý průvrt na propojení jednotek bych za takový zásah nepovažoval.

- hlukové limity (a zde i praktické doporučení: hluk se šíří nejen vzduchem do okolí , ale vibrace i konstrukcí domu)

- vymyslete , kam chcete odvádět kondenzát.

hodnocení

0x

Já jsem nikdy nežádal a neznám nikoho, kdo žádal ůřady o povolení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]