Prasklo šroubení před vodoměrem ve sklepě z potrubí vodovodního řadu , škoda je dost veliká, je vodárna zodpovědná za stav přípojky až k vodoměru , jako elektrárny za přípojku k jistici? V případě že ano mohu vymáhat škodu po vodárnách?
Dobrý den, viděl bych to na dohodu o rozdělení škody. To poškozené šroubení před vodoměrem montoval pracovník VaK, tak jde škoda za VaK. Jenže, Vám mohou účtovat odhadem únik vody, který vodoměr nezměřil. Běžte na dohodu. Zdravím!
doplněno 01.10.22 20:42:
To šroubení tam technik namontoval nějak špatně, tak zřejmě prasklo (utáhl to moc). Já mám podobnou zkušenost s plynem, resp. technik při výměně plynoměru "přetáhl" matici a zničil těsnění. Nezkontroloval to a najednou byl ve sklepě cítit plyn. Musel jsem volat tu plynařskou pohotovost, ale nebyl to dobrý pocit.
Vidím to na chybu technika. Vymáhejte. Řádně instalováno si jen tak nepraskne a určitě ne ve šroubení. Taky bych se podíval na kvalitu použitého materiálu.
tampa*
Vodoměr pravidelně vyměňují každých šest let , šroubení bohužel nikdo nekontroloval už od začátku co mám přípojku a to je už víc jak 30 let
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.