Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
hodlám instalovat svépomocí venkovní žaluzie; budou se kotvit šrouby na rám plastových oken. Uvítám zkušenost, jak nejlépe určit do kterých míst rámu lze vrtat/šroubovat, čeho se vyvarovat, doporučení, jak na to. Nerad bych něco poškodil, a zároveň je potřeba rozumné pevnosti.
Chápu že dotaz je obecný, dokumentaci k oknům nemáme.
Děkuji.
Kotvil jsem venkovní rolety, sítě do dveří a nijak jsem se toho nebál. Samovrtné šrouby do kovu rozumné délky (byl by trapas, kdyby vylezly na druhé straně). Jen jsem se vyhýbal rohům. Vše drží. V tom rámu nic není, jen kovová konstrukce a plast...
Obáváte se zbytečně, páč nepamatuji žádný problém s instalací.
Moc rozhodování o "do kterých míst rámu lze vrtat/šroubovat" není, páč přiložíte boční lišty, ozačíte, provrtáte, pak nasadíte horní díl a přišroubujete boky k rámu.
Mě to drží na třech šroubech vlevo a vpravo.
Pokud máte jiné uchycení, nežli jám, tak neporadím.
Díky. Nicméně tak jasné mi to nepřijde. Jedná se o tento výrobek labona.cz/... - bude to vyrobené na míru.
A právě rozhoduji, kam přijdou boční lišty. Mohou být až u kraje (u ostění)? Rám plastového okna má přece výztužný profil jen v části průřezu, neriskuji že se navrtám mimo něj a nebo do jeho hrany?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.