Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je mi jasné, že je to spíše otázka na právníka, ale zajímá mě, kdy je třeba souhlas všech vlastníků jednotek a kdy jen 75 procent.
Hlasování per rollam nebylo úspěšné, protože SVJ požadovalo 100 procentní kladné výsledky hlasování, což se nepodařilo a revitalizace tak nemůže započít.
Přijde mi, že takto by se nikdy nedalo nic odsouhlasit, protože by stačil jeden důchodce...
Díky za podněty.
Zdravím,
bylo by vhodné vyjasnit, co se u vás plánuje pod označením revitalizace.
Nicméně obecně podle zákona postačuje pro přijetí usnesení nadpoloviční většina hlasů na usnášeníschopném shromáždění.
Pozor však - to platí, pokud stanovy vašeho SVJ neurčují něco jiného přísněji (viz § 1206 obč. z).
Revitalizace balkonů, tzn. jejich kompletní přebudování i se zábradlím. Balkony jsou většinou ve společném vlastnictví SVJ, že?
Děkuji za reakci
Naprostá většina balkónů i lodžií je "společnou součástí" ve výhradním užívání. Čili patří k baráku, ne k bytu, jako střecha a obvodové stěny. Ze stejného důvodu. Aby nepadaly na chodce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.