Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákazníci parkují na mém pozemku

Od: vladik* odpovědí: 33 změna:

Dobrý den,

soused s dcerou nejspíš provozují e-shop z domova. Jejich zákazníci parkují na mém vlastním parkovacím stání na mém volně přístupném pozemku označené cedulí SOUKROMÝ POZEMEK. Mám už i poškozenou zámkovku od oleje. Domluvou to nejde, to už jsem zkoušel několikrát! 1) chtěl bych prošetřit jejich podnikání a za 2) to parkování jejich zákazníků na mém pozemku. Prosím o radu.

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

12x
Dejte si tam zabranu a nebo plot

id
hodnocení

12x
Do sousedova podnikání nevrtejte, dělají to jen závistlivci. Vám vadí parkování, ne podnikání.
Stačí 3- 4 kovové vyče zabít do země a mezi natáhnout řetízek. Pro tyto účely se prodává barevný, metr je bílý, další metr je červený. Na jednom sloupku udělejte oko a na řetízek velkou karabinu. Vy budete mít jednoduchý přístup na svůj pozemek. Málo kdo si dovolí odepnout řetěz.

hodnocení

7x

V blízkosti mého bydliště je v jednom RD malá firma, v níž je často střídají zákazníci. Parkuje se tam na kraji silnice před vjezdy k domům. Majiteli firmy to samozřejmě nevadí, jeho sousedovi velmi. Nepomohly žádné cedule a výzvy. Pomohla popelnice postavená na kraji silnice.

hodnocení

4x

Dejte přesní místo GPS.

Podobné se tu řeší často, vždy s rozdílným výsledkem. Někteří razí drastické cesty, někdo radí dle zákona.

1) chtěl bych prošetřit jejich podnikání***To můžete, obrátíte se na živnostenský a stavební úřad.

2) to parkování jejich zákazníků na mém pozemku***Parkování na soukromém, ale veřejně přístupném místě je právně možné. Musíte udělat mechanické zábrány, aby tam nemohli vjet. Silniční provoz se mnohdy odehrává na soukromých pozemcích.

Milane, když necháte otevřenou bránu u svého baráku, tak tam jako můžu vjet, jo?

ernie, to víte že ne, páč ho mám oplocený.

Ale víte o tom, že je spoustu soukromých ploch, kde se parkuje, jezdí vozidla, je tam normálně silniční provoz? A jako vlastník, to nemůžete zakázat?

Soukromý, ale veřejně přístupný pozemek...těch je po ČR mnoho.

Milane, já bych tam instaloval toto, než řetízek. Sice to vyjde dráž, ale myslím, že majitel nebude mít s tím problém. Dá se to otevřít dálkáčem.

azpohony.cz/...

Tak tak prostě to bude chtít mechanickou zábranu jak píše Milan - sklápěcí sloupek, závoru, bránu, lanko, řetízek.. se značkou zákaz parkování výjezd. Kdybych chtěl být bezohledný jako soused, klidně bych pak nechal bránu otevřenou a když tam někdo zajede zavřel jí..

Něco high-end

azpohony.cz/...

Zrovna mám jeden sloupek navíc, sice ruční sklápění, ale podobný způsob zabezpečení je možný.

prik

Je lepší řešení. Až tady bude Amerika, tak je budeme střílet. Soukromý majetek je nedotknutelný

idanova*
hodnocení

4x

Zdravím. A co kdybyste na problém šel z 2. strany? Jsou to zákazníci té firmy, tedy té firmě přinášejí zisky. Tak si nechte poradit právníkem + napsat návrh smlouvy na pronájem svého pozemku (zatím na určitou dobu, abyste viděl, jak to bude fungovat) a nabídněte té firmě spolupráci. Určete si hodiny od kdy do kdy mohou parkovat oni – jak mají provozní dobu, a jak vy – a na svou dobu že vysunete zábrany, a inkasujte od firmy poplatky. Pokud tam dáte zábrany rovnou, budou to brát jako naschvál a mohou se vám mstít. Takto projevíte dobrou vůli, a může to pro vás být i přínosné. Ida

doplněno 01.10.22 13:06:

Zdravím. @ernie, ale ten pozemek si za své peníze koupil a (nejen) daně z něj platí majitel. A využívat, nota bene zdarma, by pozemek měla firma, aby ušetřila? A majitel si koupí další pozemek, aby měl kde parkovat? To není "kontraproduktivní", to je "šikanózní". Ida

To může být kontraproduktivní. Firma by musela zohlednit poplatky při parkování do ceny.

fr751
hodnocení

2x

Ten pozemek je celý váš? Napadá mě pozemek oplotit a osadit na vjezdu ovládanou závoru. K tomu možná budete nejspíš potřeboval povolení, ale pokud je to váš pozemek, mělo by to být chůdné.

vladik*
Parkovací stání je v mém vlastním vlastnictví.
fr751

Aha tak pokud to je jednotlivé stání, tak přichází v úvahu mechanická zábrana (na klíč, nebo ovládaná na dálku). Myslím že i v tomto případě je to na povolení.

asd1
hodnocení

2x

I soukromý pozemek může být veřejně přístupný, pak si tam může parkovat kdo chce (v rámci dopravních předpisů)

= plot s bránou, závora, tyčky s řetízkem, sklápěcí tyčka apod.

Chceš prošetřovat jejich podnikání a na orný půdě máš parkoviště? Dost odvážný *smich*

hodnocení

1x
V zásadě mám podobný problém s tím, že sousedovi zákazníci parkují tak, že nemohu vjet do svého vjezdu. Sice je soused podvodník a ještě se tím chlubí, ale sousedy si nevybíráme a sousedská válka by byla větší zlo. I pokud podniká nelegálně, podvádí, neplatí daně, nemá povolení.. ničeho nedosáhnete, jsme v Čechystánu, zde je to tolerovanou normou. On to naopak vidí tak, že je úřady zbytečně buzerován a šikanován. Tedy tudy cesta nevede. On ani nebude každého zákazníka upozorňovat, že tam parkovat nemá, i kdybyste zázrakem docílil toho, že tam bude policie denně odtahovat. Ani žádná cedule a zákaz tam některým jedincům parkovat nezabrání. Pouze mechanická zábrana.

mnd®
hodnocení

0x

Volejte městskou a odthovku.Musíte prokázat že je to váš pozemek a oni je odtáhnou.Zamezit odjetí.Prošetření jejich podníkání -? snad úřad?

,,

Měšťáky? Ani náhodou. Než se uráčí přijet, tak zákazník odjede. Natož aby něco nechali odtáhnout. Moc práce.

Já jsem jednou takhle čekal na kretény hodinu a to jsem musel ještě urgovat, kde jsou. Při třetím telefonátu už jsem nadával. Bylo to na parkovišti, kde pitomci dokonale zabránili odjezdu aut. Navíc dispečerka se kterou jsem mluvil to musela vidět na kameře, která přímo parkoviště snímala. Víš kdy ti haj*zli přijeli, až odjela některá auta a já jsem mohl vyjet. Čekali tam za bukem a jak viděli, že odjíždím, tak jenom kolem projeli. Měl jsem volat státní, ale to mě napadlo až na schodech, jak jsem byl vytočenej.

Zákazníci parkují na mém pozemku

hodnocení

0x

Je to veřejná komunikace?

vladik*
hodnocení

Je to můj soukromý pozemek. Jen není oplocený.

To spolu nesouvisí. Je to veřejná komunikace?

@ra252 Tak asi když je to soukromý pozemek, tak to nemůže být veřejná komunikace *zed*

re4zon
Ty ses v posledni dobe nekde uderil do hlavy? Uz nekolikrat jsi napsal uplnou blbost, napriklad ted.

re4zon, koho myslíte?

Samosebou, že na soukromých pozemcích jsou veřejné komunikace. Proto se ptám.

re4zon
Myslim toho, kdo tvrdi, ze na soukromem pozemku nemuze byt verejne pristupna komunikace.

Pánové, nejprve si ujasněte termity a pak se můžeme bavit.

re4zon.

že na soukromem pozemku nemuze byt verejne pristupna komunikace.
Ale to se mýlíte, jsou takové pozemky, cesty, vozovka a podobně. Staral jsem se o takový soukromý pozemek, po kterém byl normální siniční provoz, i teď jsem se podíval do katastru, je to stále uveden jako soukromý.

(Způsob využití:jiná plocha...Druh pozemku:ostatní plocha.-...A normálně tam jezdí auta...)

A co parkoviště a ostatní plocha u velkých obchoďáků, to je taky soukromé, nikoliv státní..

Tohle je kevšemu orná půda :) Tam asi není veřejná komunikace.

jaj*
hodnocení

0x
Známí tohle řešili ozdobným kamenem, aby bylo těžké ho oddělat. Ale oni to měli zase na soukromým pozemku a ničemu nevadilo že se tam lidé otáčí autem, ale bylo to soukromý.

roman*
hodnocení

0x
Podnikejte.
Placené parkování, 50 Kč za každých započatých 10 minut.
Tohle jsem okoukl v Plzni na Rokycanské poblíž prodeje zahrádkářských přebytků poté, co se prosby a zákazy míjely účinkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]