Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektokotel Mora Komfort

Od: lakomisko odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, mám elektrokotel Mora Komfort 15kw a po připojení termostatu se mi na kotli zobrazuje u referenční teploty 0°C ačkoliv termostat zobrazuje 22°C. Díky tomu samozřejmě termostat nespolupracuje s kotlem. Může to být špatným připojením termostatu ke kotli?
Díky.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

Má odpověď se vztahuje ke kotli Mora-Top Electra 15 Komfort EK15K. Zobrazovat aktuální teplotu pokojový/prostorový termostat může, otázka je, jestli je i nastavena požadovaná teplota a potvrzena/uložena. Záleží jestli je termostat i správně v kotli zapojen na správné svorky, tj. dvě svorky označené "TER ". Nepíšeš typ termostatu, jestli je originál ke kotli na 24 Volt nebo nějaký klasický s funkcí "zapnuto/vypnuto". Podle popisu z této stránky Mora-Top Electra /... a návodu/schématu by termostat měl být na 24 Volt, tj. originál dodávaný ke kotli s komunikací mezi oběma přístroji. Dále musíš mít na kotli programově nastaveny hodnoty pro/na zimu a ještě jsou tam další věci, ale to musíš postupovat podle manuálu/návodu k obsluze. Vlož sem foto termostatu se štítkem typu nebo pouze opiš štítek, případně dej webodkaz. Bylo by i dobré foto zapojení drátů od termostatu ve svorkovnici v kotli..

lakomisko
hodnocení

Ahoj, díky za odpověď, termostat je tento
m.alza.cz/...
Zapojení u kotle je do TER, jen si nejsem jistý jestli není prohozeno naopak.
Předchozí termostat byl tento
m.alza.cz/...
Ale taky se mi ho nepodařilo rozchodit (instaloval původní majitel).
Diky za radu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]