Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěl bych se zeptat, bydlím sám v bytě 3+1, mám závěsný plynový kotel a můžu třeba ve dvouh mystnostech vypnout úplně nebo částečně radiátory.Slyšel jsem že,když se zavřou kohouty u radiátorů, že se ničí kotel.Děkuji za odpověď.
Jakýkoliv kotel neví, kolik radiátorů musí vytápět. Takže když zavřete ve dvou místnostech radiátory, tak to kotli je jedno a nemůže se poškodit.
Stejně jako se nepoškodí, když máte termohlavice a kotel topí, termohlavice v místnostech zavřou a netopí se tam. Kotel to pozná, že se mu vrací teplá voda a vypne se.
Neporouchá se.
Co mám zkušenost z bytu bytovky, za mě lepší nechat mírně pootevřený radiátor, aby byl radiátor jen "zavlažený", ne zcela vypnutý.
Omlouvám se i tazateli za částečnou odpověď.. Po zkušenosti se "zaseknutým" a vypnutým ventilem radiátoru, tím pádem uzavřeným radiátorem a vzduchem uvnitř radiátoru a s následnými problémy s kolísáním tlaku na kotli (vzduch v radiátoru způsoboval po ohřátí problémy, tlak na kotli lítal i o 0,6 Baru výše) jsem zvolil v bývalém bytě raději mírně pootevřený radiátorový ventil, aby cirkulovala voda. Po rozhýbání ventilu a úplném odvzdušnění radiátoru se tlak na kotli srovnal do normálu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.