Nejste přihlášen/a.
Dobrý ráno mám dotaz
Přestavte si topnou soustavu celá s PPR-RCT trubek. Jako všude klasický připojení trubka na ní navařený kolínko a pořád do kola. PPR-RCT – se časem díky tepelné roztažnosti v nějakém bodě prohne. Můj dotaz směřuje k představě co kdybych topnou soustavu s PPR-RCT trubek přizpůsobil k tomu, že by byly všude redukce. Na příklad: 2 metrová trubka na ní navařená přechodka s s vnějším závitem do něj našroubovaná přechodka s převlečenou maticí a s druhé strany navařená do kolínka a pokračovalo by to takhle dál. Takže s druhé strany kolínka opět navařená přechodka se vnějším závitek do kolínka našroubovaná trubka s přechodkou s převlečenou maticí a tak by pokračovalo dál.
Dotaz : znamená to že když se mi nějaká trubka časem prohne stačí jí jen od šroubovat pouze ten prohlej kus a nový zašroubovat? Vidíte v tom nějaký problém? Dekuji za odpověď.
2x
A že se tak ptám..Proč to neuděláte (nenecháte udělat) pořádně a tak jak to má být, aby se potrubí neprohýbalo? Buď tedy udělejte kompenzátory tam kde být dle instalačního manuálu být mají, nebo systém nechte udělat z Cu, nebo jiného vhodného materiálu. Pokaždé když se Vám kus potrubí prohne, budete přešroubovávat daný úsek, vypouštět a napouštět systém, pouštět do systému kyslík?
Zavolejte instalatéra a Láďu Hrušku s Babicou pošlete pryč, na tuhle práci se nehodí.
0x
Riesite problem zle spravenej instalacie este viac chorym napadom. Plasty dilatuju, to je fyzika, nasobne viac ako kovy. Nastudujte si navody vyrobcov, v akych rozostupoch ma byt potrubie upevene, co je to kompenzator a na druhej strane ake geometricke vedenie potrubia je zakazane a hrozi jeho prasknutie alebo roztrhnutie.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.