Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Filtrační konvice. Jakou koupit?

Od: flicek® odpovědí: 4 změna:

Zdravím,
Chci se zeptat na Vaše zkušenosti s filtrační konvici? Co si od toho slibujete, zda plní účel pro který jste ji koupili a jaký je Váš zdroj vody, z kterého pijete.
Já mám studniční vodu - tvrdou.
Přemýšlím, že nějakou koupím.
Omrknu pár srovnávačů a webů a e-shopů.
Hezký večer.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Máme hodně tvrdou vodu, tak jsem koupila konvici BWT, protože ty filtrační kapsle, co se do ní dávají, současně obohatí vodu o mangan, a ten nám často chybí :)

hodnocení

2x
Zdravím , doporučuji konvici Brita a v ní oranžový filtr Maxtra , který je na tvrdou vodu a kapacita je 150 litrů . Osobně mám také studniční tvrdou vodu a po přefiltrování je jako z ledovce . Výborná a zároveň to i dost šetří peníze a přírodu .
Mario

hodnocení

2x

Mám už několik let

alza.cz/...

Voda po přefiltrování nesmrdí chlórem, při slepém testu neomylně poznám filtrovanou od nefiltrované. Je i chuťově lepší.

Plusem je obohacení vody hořčíkem.

hodnocení

0x

Máte li tvrdou vodu, tak je lepším řešením pořídit si změkčovač vody. Konvice sice asi dokáže změkčit vodu za cenu výměny filtrů, ale neřeší problém tvrdé vody v domácnosti. Stále vám bude trpět zásobník na TUV, kotel, pračka, baterie i konvice. Ani na skleněných dveřích sprchy nejsou moc fajn bílé fleky. Druhá věc je ta, že lidské tělo potřebuje vápník a proto je nutné neodstranit ho z vody úplně. Nevím jak je tohle u filtračních konvic řešeno, ale změkčovače to řeší nastavením bypassu kterým protéká stanovené procento surové vody a ředí se tím ta upravená.

Jde li někomu o chlór v obecní vodě, tak by si měl uvědomit že ten chlór je dodáván do vody v plynné formě a na jeho odstranění z napuštěné vody stačí jen aby ta voda odstála. Na to není potřeba žádný filtr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]