Dobrý den, zvažuji o koupení otopné tyče do žebříkového radiátoru ale nevím jaká může být spotřeba zda se to vůbec vyplatí nebo koupit nějaký přímotop s keramickým tělesem...
To záleží, co od toho chcete. Jestli tím chcete sušit ručník, proč ne. Jestli tím chcete trvale temperovat koupelnu, tak by to muselo běžet skoro nonstop, a to je trošku dražší špás, levnější je vytopit koupelnu pár minut před koupáním výkonnějším horkovzdušným ventilátorem.
Kupte přímotop, topí hned a kdy je potřeba. Tu tyč jsem optimisticky koupil a namontil do žebříku v koupelně za účelem přitápění mimo běžné topení. Za pět let jsem to použil jednou, zkusmo...
Spotřebu docela přesně odhaduju na 900W. Nebo co konkrétně vás zajímá? Víc tepla = vyšší příkon. Ať ohříváte přímo vzduch (přímotopem), nebo přes vodu radiátorem.
900 W je poměrně dost. Zjistěte si jaký max výkon v daném žebříku může být osazen. Já mám v žebříku cca 1400 vysoký a 600 mm široký těleso 300 W a žebřík má odhadem 65°C. Používám jej dost často - hlavně na sušení prádla, ručníků,...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.