Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otvor v krbových kamnech

Od: krbik odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

nevíte k čemu slouží tento otvor v krbových kamnech? Napadá mě jedině čištění v prostoru mezi šamotem a horním plechem, ale přeci tou dírkou ve víku musí unikat kouř... V místě, kde se oddělává je už kouř. Kamna ještě nemáme zapojené.

Děkuji

Otvor v krbových kamnech
Otvor v krbových kamnech #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
A nepatří do té dírky šroub? Jak jinak by víčko drželo?
doplněno 28.09.22 17:51: To je horní deska? No v kamnech je stejně podtlak, za hormálního stavu to kouřit nebude. Asi je tam ta dírka kvůli možnosti do ní něco strčit a víčko zvednout. Nemá se to tudy čistit? Proč nenapíšete označení kamen?
krbik
hodnocení

No jen se tam pokládá jak poklička...podtím stejně není níc se závitem :)

jendad
hodnocení

0x

Často u krbovek z rozvojových trhu se dělá otvor na vaření . Odděláte víčko a ohen pak jde přímo na hrnec co nad otvor postavíte.

Ještě poznámka , u té klapky by mělo být odstřiženo kousek dílu , aby nešel natvrdo zavřít kouřovod.

hodnocení

0x

Zdravím,

krbík, to ani neuvedete název a typ krbových kamen?

bery*
hodnocení

0x
Ja odhaduji bulharská kamna Prity, taky je mám :) A myslel jsem, že v té dírce chyběl šroubek jen u mého kusu :) Ano, standardně to tamtudy ven necoudi, ale záleží na podminkach- když se nechá otevřený přívod vzduchu a zavře komínová klapka, případně navíc nejsou dost teplé spaliny, nebo ještě k tomu vlhké dřevo ... To by snad nepomohlo ani to víčko zavarit :) Takže zvazuju nejakou formu zatěsnění, aby byla obsluha kamen blbuvzdornejsi ...
A používáte ten otvor k něčemu?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]