Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč má zrcadlo USB konektor?

Od: hanes odpovědí: 23 změna:
Dobrý den,
objednal jsem si koupelnové zrcadlo s LED podsvícením, které má u USB konektor.
K čemu může být u zrcadla USB? Nic mě nenapadá. Děkuji za rady

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Tak oni jsou třeba holicí strojky s nabíjením z USB.

hodnocení

6x
Tak je otázka, jestli ten USB spíš není určen k tomu, že ty LED zrcadla přes něj musíte napájet. Jako třeba zde, kde píšou, že zrcadlo má USB konektor a zdroj není součástí napájení.
vidaxl.cz/...

Poněkud komické je, že píšou délku USB kabelu, ale ne typ USB konektoru. A požadovaný výkon toho nedodaného adaptéru. A kde ten kabel je. Za zrcadlem? A tam se má schovat adaptér? Kolik místa tam na něj je? Musí se zakopat do zdi? Nebo je zvenku a do zdrcadla povede černý kabel? Ze zásuvky, která je kdovíkde?

Tohle je eshop na úrovni horšího čínského eshopu. U USB je standardní proudové zatížení do 0,5 A. Pokud těmto různým USB hračkám stačí proud menší, nebývá zde zvykem jeho konkrétní hodnotu uvádět, protože ho utáhne každý běžný zdroj.
A jasně, s uvedenou délkou zřejmě nepřibaleného kabelu je to legrační.

No, pokud to má 2W, tak toho moc nenasvítí.

Však toto je hračka z čičiny. Kupce si to najde. Takového zboží je.

To, že je to z Číny ještě nic neznamená. Z Číny je totiž všechno.

"hračka z čičiny". Samozřejmě, že z čičiny je vše. Ale různé kvalitativní kategorie podle chuti a finančních možností zákazníka. Ty led jsou tam spíše na ozdobu, ale někomu to vadit nemusí.

mnd®
hodnocení

3x

Děkujeme za typ zrcadla a snad víte od koho jste si to objednal.

hodnocení

3x
Třeba k nabíjení elektrického kartáčku, holicího strojku...

hodnocení

0x
Můžeš, zjistit, pod jakým VID & PID , se hlásí to USB device, pokud vůbe má elektroniku. Jem možné, že půjde jen o napájení
Napadá mě že když má posdvětlení, že se přece musí napájet. Ostatně má jiný konektor?
Jsem napnutý, o jak "chytré" zrcadlo se bude jednat. Tuśím bude tazatel naštvaný, že si ještě musí koupit zdroj a kabel. A to byl takovej vopatrnej.. ;)

mnd®
hodnocení

0x

tomkk - ale oni tam nikde nepíší,že ZDROJ není součástí.

Praktické USB rozhraní: LED zrcadlo je vybaveno USB rozhraním, takže se velmi snadno používá.

Zrcadlo má USB konektor a USB adaptér není součástí balení. - adaptér a zdroj je něco jiného.Pak je tam napsáno,že dělka usb kabelu je 1,5 metru.Ale k čemu? to tam není.

Snad když si koupím osvětlené zrcadlo,tak ho dostanu celé kompletní a néé zrcadlo za ,,pět set,, ale zdroj si musím koupit zvlášť za ,,pět tisíc,,.Jinak to svítit nebude.To jsou dneska finty prodejců? nějak nechápu.

Už teda máme už od výstavby nad zrcadlem vývod na 220V na osvětlení zrcadla.Na holení perfektní věc.

Ale jinak dobrý.To je jak bych si koupil svítící vánoční stromeček ale žárovičky se účtují zvlášť .

Jinak nic proti.

PS: jaký USB adaptér?

Není to náhodou EU nařízení? O sjednocení USB konektorů a nedodávání dalších a dalších USB adaptérů? Telefony taky už dnes prodávají bez adaptérů. Tady ovšem zřejmě nejde o adaptér k nabíjení jednou za čtrnáct dní, ale o trvalé připojení.

to mnd: Já vlastně nevím. co mi chcete říci. Že místo zdroj použili slovo adaptér? To zas tak neobvyklé není. Je přece jasné, že je to pochybný obchod s pochybným zbožím s nedostatečným popisem. Takže když na takovémto pochybném webu u elektrického spotřebiče nepíší, že by byl napájený z 230 V, na fotce není žádný síťový přívod a napíší, že má USB konektor a USB adaptér není součástí dodávky, tak je na 100 % jisté, že potřebný napájecí zdroj neobsahuje.
Že na to někdo méně sběhlý skočí, je jasné. tak tyto obchody fungují.
Druhou věcí je, jestli to je případ tazatele, nebo ne. Ale to už asi nezjistíme.

hanesz
hodnocení

0x
Je to tak, jak píšete. U zrcadla není zdroj. Z osvětlení, které je v zrcadlu vychází kabel se spínačem ON/OFF a je zakončen USB výstupem.
Ve stěně za zrcadlem mám nachystanou kabeláž na připojení.
Co mám tedy, prosím, dokoupit tak, aby bylo osvětlení funkční?
Děkuji

Pripojte to k nabijacke na telefon, malo by to svietit. Ak ano, dokupte nejaky zdroj s USB vystupom. Kde ho umiestnite a ako to bude cele vyzerat, to netusim.

hanes
Ještě by to mělo jít vyřešit touto zásuvkou ne?
Je to klasická zásuvka 230V s USB konektorem.
rozni.cz/...

Teoreticky ano, snad sa to nebude prehrievat.

Můžete to použít, akorát je to samozřejmě dražší.

hodnocení

0x

Posílá tvoje fotky do Číny!

hodnocení

0x

Možná na na nabíjení něčeho nebo naopak na napájení toho LED osvětlení. Možná je součástí zrcadla nějaká minibaterie.

Může si ho brát s sebou jako powerbanku!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]